EDITAT EL PREMI POLLENÇA DE POESIA 2019: MENTRE MASTEGUES LA MATÈRIA

98
Portada de Mentre mestegues la matèria d'Elm Puig Mir.

El poemari guardonat amb el Premi Pollença de Poesia 2019, Mentre mastegues la matèria d’Elm Puig Mir, ja és a les llibreries.

Mentre mastegues la matèria pot ser llegit com un rastreig d’indicacions íntimes que menen cap a l’angoixa i, de manera paral·lela, cap a l’acceptació. Mastegar la matèria, de nit, com quan el bruxisme fa combatre les dents entre elles, de manera maquinal, però també amb costum i compulsió -recreant-s’hi, fent-ne refugi-, mentre el present es va esmicolant i la vida i el no-res succeeixen pertot, arran i lluny, simultàniament, en el caos del temps i del somni.

SEGONA RESIDÈNCIA

Hi ha un rellotge que ja no diu l'hora
però se'n senten les agulles, encara.
Com foraden l'aire, com forgen dubtes:
t'hi recordes, pels espais de la casa
buida, on ara un soroll obstinat,
fora del temps, per dins ho agita tot?
Cal que comencis a deshabitar-te.

Mentre mastegues la matèria d’Elm Puig Mir, va rebre el Premi Pollença de Poesia 2019. És el número 60 de la col·lecció Trucs i Baldufes que El Gall Editor dedica a la poesia, té 65 pàgines i es ven per 12’50 euros.

Elm Puig Mir ha publicat La invenció del sotabosc (Edicions Bromera, 2016, XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot) i és també autor de la traducció al català d’Una existència de paper, del poeta Al Berto (Lleonard Muntaner, 2018). Mentre mastegues la matèria -amb els versos que escampa i els versos que oculta- és el seu segon llibre de poemes propis i guanyador del IX Premi Pollença de Poesia.

PUBLICITAT

La convocatòria dels Premis Pollença de Literatura, tant en la modalitat de poesia com de narrativa, ja estan convocats per aquest 2020. Aquí teniu més detall.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT