DUES CENTENÀRIES EN UNA IMATGE DEL TALLER DE CAN SIQUIER

1043
Fotografia cedida per Ramon Cerdà Capllonch.

Ramon Cerdà Capllonch

Aquests dies passats na Magdalena March “Fideuera” ha fet cent anys i esper que en pugui fer molts anys més!

Aquest fet m’ha fet recordar una fotografia –aquesta que acompanya l’escrit- en quÈ hi apareixen tant na Magdalena March com la meva padrina, Francisca Alemany, ambdues centenàries. La foto és de l’any 1935 més o manco (tenien uns 15 anys).

La padrina (va ser ella, mesos enrere, qui me va dir que na Magdalena “Fideuera” feia 100 anys per Nadal, quina memòria!) diu que la foto va ser feta al corral de la barberia, al carrer Major, devora Can Bestard. Se veu que primer feien feina allà, abans de que llogassin una casa dins ‘u Camp’. Allà hi feien sabates, espardenyes, cinturons, bolsos…

PUBLICITAT

A la imatge, hi veim el mestre Siquier i la seva dona, juntament amb els seus fills Aina, Tomeu i Miquel i la resta de treballadors.

He posat els noms a la imatge, però aclaresc: Fila de dalt d’esquerra a dreta: Maria Bisquerra, Tomeu Siquier (del Daina), Joana Aina Pola, Antònia Salada, Ferraguda, Creus, Aina Siquier, Jerònia “Dimoni” (cosina de na Maria Alemany), Magdalena March “Fideuera”, una al·lota just darrera el Mestre que no sap qui és, i mestre Siquier.

Segona fila: Catalina “Pola” (casada amb en Marimón), Mestressa, Francisca “Pola” i una al·lota que no identificada.

Fila de baix: Nina (no se sap el nom), una altra nina que no sap el nom, Francisca, Maria i Miquel Siquier.

Feia temps que volia compartir aquesta imatge, i ara em sembla una magnífica ocasió, per celebrar la vida d’aquestes dues dones centenàries que tant ens poden contar de la nostra història.

Salut i molt bon any nou!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT