DSR I FUNDACIÓ ELENA BARRAQUER BRINDARAN TRACTAMENTS OFTALMOLÒGICS A SENEGAL

98
Acadèmia Dental Casa de Salut de DSR a Missirah (Senegal).

Dentistas Sobre Ruedas (DSR) i Fundació Elena Barraquer han signat un acord de col·laboració a través del qual brindaran tractaments oftalmològics als pacients del Projecte Adama a Missirah, Senegal.

La presidenta de la Fundació Elena Barraquer, la Doctora Elena Barraquer Compte, i el president de la Fundació Dentistas Sobre Ruedas, Alfonso Jaume Campomar, han formalitzat aquests dies la col·laboració a través de la signatura d’un acord que, a partir del 17 d’abril, proporcionarà tractaments oftalmològics a persones sense recursos, cegues per cataractes en el marc del Projecte Adama de cooperació internacional a Senegal. Fa més d’una dècada que els dentistes, professionals de la salut i educadors de DSR coordinen projectes al Senegal.

#NoMésCataractas

Aquesta nova col·laboració s’emmarca en el projecte de la Fundació Elena Barraquer #NoMésCaractes que duu a terme a diferents països del món des del setembre de 2017.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les cataractes són la causa principal de cerguera evitable. De fet, en el darrer informe mundial sobre la salut, uns 2.200 milions de persones pateixen dificiència visual, de les quals al menys 1.000 milions tenen una deficiència visual que s’hauria pogut evitar o que encara no s’ha tractat. La visió, “el més dominant dels nostres sentits, té un paper essencial en cada aspecte i etapa da la nostra vida”, apunten des de DSR i Fundació Elena Barraquer.

PUBLICITAT

Segons la Doctora Barraquer, “l’impacte de tornar la visió va més enllà del tractament de la ceguera, alleujar la ceguera és una forma efectiva de reduir la pobresa i contribuir al desenvolupament sòcio-econòmic d’aquests països”. En aquest sentit, per a la Fundació Elena Barraquer, és un honor comptar amb la confiança de DSR.

Fundació Elena Barraquer

La Fundació Elena Barraquer és una organització sense ànim de lucre, fundada el juny del 2017 a Barcelona. La Fundació té seu a Barcelona i als Estats Units d’Amèrica (EUA). La seva meta és lluitar contra la ceguera causada per cataractes a països en desenvolupament. Organitza expedicions mèdic-quirúrgiques d’una setmana de durada a llocs remots del món per dur a terme cirurgies de cataractes amb la finalitat de restaurar la visió, al major nombre de persones possibles.

Dentistes Sobre Rodes

L’ONG Dentistas sobre Ruedas (DSR) és una fundació sense ànim de lucre formada per dentistes, professionals de la salut i voluntaris d’altres àmbits. Creada l’any 2005, la seva principal finalitat és desenvolupar projectes de salut en general -i bucodental en particular- a zones del planeta on encara no disposen de serveis sanitaris dignes.

En aquests moments, DSR centra la seva activitat tant a Mallorca -a través de la Clínica Dental Solidària Coloma Vidal- com a Missirah (Senegal), on desenvolupa el Projecte Adama. A més a més, i en paral·lel el projecte Sonrisas Sobre Ruedas fomenta els bons hàbits de salut bucodental, mitjançant converses i tallers de prevenció i sensibilització a centres escolars i entitats o associacions, tant a Mallorca com al Senegal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT