DOS NOUS POSITIUS I UNA ALTA

489
Josep Sebastian ha elaborat aquest gràfic amb les dades que aporta el Centre de Salut de Pollença sobre els casos de covid-19 al municipi de Pollença. Per a Sebastian, el gràfic ajuda a contextualitzar "la situació de risc en relació a la població del municipi (16.189?)". En aquest sentit, "mirant la incidencia acumulada, sembla que estariem passant d'una situació de risc alt (150-250) a risc mitjà (50-150), i per arribar a una situació de control hauríem d'estar per davall de 30, així que queda feina per fer abans de poder relaxar-nos una mica".

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que, durant el dia d’ahir, es varen diagnosticar dos nous positius de coronavirus i es va donar una alta. Per tant, el nombre de casos actius al municipi de Pollença puja a 13 persones amb infecció per SARS-CoV-2.

Pandèmic Nadal

Des del mes de març, quan es va declarar la pandèmia del coronavirus, tot és diferent. El Nadal de la covid-19 també ho serà. Tanmateix, però, com va dir la conselleria de Salut, Patrícia Gómez, cal esperar que sigui l’únic.

Poc a poc, trascendeixen les mesures que regiran aquest pandèmic Nadal, per no renunciar del tot a la festa i, al mateix temps, evitar nous contagis. Així el Govern de les illes Balears va anunciar que permetran reunions de fins a 10 persones i que allargaran el toc de queda fins a la una i mitja els dies 24 i 31 de desembre. Pel que fa a les reunions, s’anunciarà els dies 24, 25 i 31 de desembre, i l’1 de gener.

Segons va apuntar ahir la conselleria Gómez, les mesures s’aprovaran previsiblement dia 15 de desembre, a través d’un decret de Presidència. El mateix dia es revisaran les restriccions actuals per contenir els contagis de coronavirus, que a Mallorca i a Eivissa són actualment les establertes pel nivell d’alerta sanitària 3; a Menorca, del nivell 2; i a Formentera, de l’1.

PUBLICITAT

Drons i rastreig de les xarxes socials

En la reunió entre els consellers de cada comunitat i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es va acordar que, a excepció de les illes Balears i Canàries, la resta de comunitats autònomes es confinaran perimetralment. La novetat és que també es permetran els desplaçaments al lloc de residència habitual o de la família.

Més enllà d’aquest confinament perimetral, el Ministeri de Sanitat ha fet una sèrie de recomanacions per a aquestes dates. En aquest sentit, recomanen als estudiants que restringeixin les trobades deu dies abans d’anar a casa seva i que, en les reunions, no es mesclin més de dues unitats familiars. També es recomana que s’organitzin les compres amb antelació per evitar aglomeracions i als governs autonòmics que ampliïn els horaris del transport públic pel mateix motiu.

En situació “de risc”

La consellera Gómez va valorar el “consens molt majoritari” que hi ha hagut entre els diferents territoris i va assegurar que les mesures van en el sentit del que es plantejava des de les Balears.

Per altra banda, va recordar que, tot i que la situació sanitària és millor que a la majoria de comunitats, encara és “de risc”. “Estam a una incidència d’uns 200 casos per 100.000 habitants fa setmanes i no aconseguim baixar”, ha reblat.

Finalment, Gómez també va fer referència al pont de la Constitució, que “ja hi pot haver retorn de ciutadans de les Illes i, per tant, s’han d’extremar les mesures”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT