DOS NOUS CONTAGIS I TRES ALTES PER CORONAVIRUS

660
Hospital Universitari Son Espases. Foto: Conselleria de Salut i Consum.

Des del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero informa que, ahir, es varen diagnosticar dos nous contagis de covid-19 i es donaran tres altes. Per tant, al municipi de Pollença, hi ha 12 casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

La Conselleria compra ultracongeladors

La Conselleria de Salut i Consum del Govern de les illes Balears ha iniciat el procés de compra de quinze ultracongeladors per conservar les vacunes destinades a prevenir la covid-19.

Per mitjà del Servei de Salut, s’han destinat 229.022,92 euros a comprar aquests ultracongeladors que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 graus.

D’aquests quinze ultracongeladors, nou tenen una capacitat de 828 litres i els sis restants, una capacitat de 578 litres. Aquests ultracongeladors es destinaran a hospitals i centres de salut. A Mallorca, n’hi corresponen 10 que es repartiran un a cada hospital i els altres sis es distribuïran entre els centres de salut de Manacor, Inca, Son Pisà i Molinar.

PUBLICITAT

Els ultracongeladors hauran de estar instal·lats als centres a espais amb una temperatura inferior a 20 °C.

Està previst que els primers ultracongeladors arribin la primera setmana de desembre i abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres receptors.

La Conselleria de Salut i Consum espera que arribin a les illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir la covid-19. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes.

Les dosis arribaran en vials; és a dir, no són xeringues precarregades, sinó vials multidosi. Cada caixa de vacunes que es rebrà té una capacitat per a 4.875 dosi. En aquest sentit, el Servei de Salut disposa ja d’un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació.

La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 graus. Una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals. En una temperatura ambient, la vacuna ha de menester fins a sis hores per descongelar-se.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT