DOS NOUS CONTAGIS DE COVID-19, DUES ALTES. SEGUIM IGUAL

320

Des del Centre de Salut de Pollença, informen que aquest cap de setmana s’han diagnosticat dos nous contagis de covid-19 i s’han donat dues altes. Per tant, al municipi, es mantenen dos casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures, des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 4 casos d’infecció per SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 9 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 24 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 54 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 1.0.34 casos de coronavirus.

PUBLICITAT

Les vacunes tornen al Centre de Salut

La vacunació contra la covid-19 continuarà a partir del mes d’octubre als centres de salut, una vegada que es tanquin, de manera progressiva, els grans punts de vaccinació a Mallorca. A partir del 22 de setembre els centres de salut vacunaran els dimecres amb cita prèvia.

D’aquesta manera el Servei de Salut inicia un procediment de desescalada dels punts de vaccinació massiva, una vegada que s’ha superat el 70 per cent de població diana vaccinada amb la pauta completa.

A Mallorca quedarà com a punt de vaccinació massiva Son Dureta, que estarà obert de les 8 h a les 20 h, sense cita tots els dies de la setmana.

El trasllat de la vaccinació dels punts de vacunació massiva als centres de salut es farà de manera gradual. De moment, s’ha tancat ja el punt de vaccinació de l’Hospital Universitari Son Espases.

A partir del 21 de setembre es tancaran el Poliesportiu Mateu Cañellas, d’Inca i l’Hipòdrom de Manacor, que un dia abans es tancarà la vaccinació sense cita. El darrer centre de vaccinació massiva que tancarà a Mallorca serà el Poliesportiu Germans Escales, el 29 de setembre. A partir del 22 de setembre els centres de salut vacunaran els dimecres amb cita prèvia.

Actualment, a les Illes Balears s’ha vaccinat al 77,4 per cent de la població diana amb la pauta completa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT