DOS DIES D’AGOST PER DONAR SANG A POLLENÇA

29

Demà, dimarts 13 i, demà passat, dimecres 14 d’agost, entre les 17’30 i les 21 hores, al Centre Sanitari del carrer Bisbe Desbach de Pollença, tothom que vulgui donar sang ho pot fer sense haver-se de desplaçar a Palma.

Totes les persones interessades en donar sang poden passar per allà en l’horari establert. Les poques condicions per fer una donació de sang és ser major d’edat i menor de 65 anys, estar sans i no prendre medicaments a l’hora de la donació. També és important saber que, en el moment de la donació, cal haver fet la digestió per la qual cosa és recomanable no haver menjat durant les dues hores prèvies ni haver begut durant l’hora abans de donar sang. És important deixar passar dos mesos des de l’última donació i tenir en compte que els homes poden donar fins a quatre vegades l’any i les dones, tres vegades.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, donar sang és “el regal de la vida”, sens dubte una raó més que suficient per decidir donar sang. Tanmateix, però, aquest no és l’únic benefici de donar sang. Així cada donació, a més de poder salvar la vida de tres persones adultes o sis infants, també redueix la quantitat de ferro en el cos i el risc de patir malalties del cor; redueix el risc de càncer i té beneficis en el sistema sanguini, ja que donant sang, fa que el cos generi sang nova. És més no només s’usa en pacients que han perdut molta sang, sinó també amb persones amb càncer o amb malalties de sang.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT