DONES AL SIMULACRE, DE LA RENAIXENÇA AL SEGLE XXI

959
hdr

Les pollencins estan decidides a participar activament al simulacre de Moros i cristians, i amb la proposta “Enguany les dones lluutam”, avui horabaixa s’han presentat al pati de can Llobera.

Quatre representants del col·lectiu feminista La mala pècora, de manera clara i concisa, han explicat el fonament històric (una detallada descripció dels primers simulacres recollida per l’escriptor pollencí Ramon Picó i Campamar) que reforça la seva decisió de participar activament a la festa; la vestimenta i les armes, els escenaris de les dones i les diferents responsabilitats…

Per altra banda, han donat les pautes per participar i per organitzar-se a través de grups de WhatsApp als quals s’hi poden afegir totes les dones que vulguin, sempre d’acord amb la funció que desitgen representar. Allà mateix, qui ha volgut, ha pogut deixar el seu contacte. A l’hora que ha quedat clar que els grups són oberts a totes les dones.

Per damunt de tot, s’ha demanat respecte a la dona i a la seva festa. En aquest sentit, han deixat clar que no volen molestar ningú. Per tant, a qui no li agradi aquesta recuperació del paper de la dona al Simulacre, que faci allò mateix que ha fet fins ara, que es diverteixi i que deixin divertir-se a tothom.

PUBLICITAT

Per acabar, no han faltat els agraïments als delegats de Festes, Joventut i Igualtat, així com al fotògraf amateur Antoni Maria Rosselló qui l’any passat va despertar un batec que covava entre les pollencins amb l’exposició “Patrona amb nom de dona”.

I, abans d’enfilar el preludi del primer Simulacre amb igualtat de condicions entre homes i dones, han apuntat cap a una nova tradició: el dia de la Patrona, fer un dinar de dones, vestir-se plegades i sortir en el que serà el renaixement de la dona en una tradició pollencins de la Renaixença, que així fa el salt al segle XXI.

Amb un ambient festiu, el públic divers tant pel que fa al gènere com a l’edat, ha conversat i compartit impressions, bons auguris i molt de suport per aquesta passa endavant que fa pensar amb el visionari Cató el Vell, qui dos segles abans de Crist i arran d’una reivindicació de dones per defensar els seus drets, va sentenciar: “Extemplo simul pares esse coeperint, superiores erunt” (“Ja han començat a ser iguals, ben aviat seran superiors”)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT