DIVISIÓ ENTRE ELS LECTORS DE PUNTINFORMATIU.CAT REPECTE DEL TANCAMENT DE BARS I RESTAURANTS

351
Les respostes contràries al tancament total superen el 50 per cent

El dimecres 13 de gener entraren en vigor noves restriccions a Mallorca per evitar l’avanç d’una nova onada de contagis. Aquesta normativa limita les reunions entre persones no convivents i obliga al tancament de centres comercials, gimnasos i locals de restauració. I precisament aquest darrer punt és el que ha duit més polèmica.

L’endemà que la portaveu del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, anunciés aquest enduriment de les restriccions anti-Covid, un parell de milers de persones es manifestaren a davant el Consolat de Mar. Els convocants reclamaven que no es tanquessin els locals i que és donassin ajudes directes als restauradors i propietaris de gimnasos, per evitar una situació insostenible. Dos dies després de l’entrada en vigor de les restriccions, la presidenta del govern, Francina Armengol anuncià ajudes de 1.500 euros/mes per a tots els negocis afectats per les darreres mesures.

Cal recordar que des de l’entrada en Fase 4, abans de les festes de Nadal, els locals han tingut tancats els interiors, però podien continuar amb les terrasses obertes. Amb aquest nou paquet de restriccions, han hagut de tancar completament, i només poden servir menjar per endur-se o a domicili.

Resultats enquesta puntinformatiu.cat

Degut a tota aquesta polèmica, a la web puntinformatiu.cat el dimarts 12 de gener obrírem una enquesta per conèixer l’opinió dels lectors. La pregunta exactament era: Et pareix encertada la mesura de tancar els bars i restaurants?

PUBLICITAT

Les 154 respostes deixen entreveure que hi ha una gran divisió respecte a aquesta qüestió, tot i que més de la meitat deixaren respostes contraries al tancament.

Més concretament, un 40,9% va triar la resposta “La mesura és encertada. És evident que, tot i el fred, a les terrasses dels bars han continuat les aglomeracions, què és el que es vol evitar.”. La segona resposta amb més vots, un 32,5%, és la que deia “Almenys haurien de poder tenir les terrasses obertes. A l’exterior el risc de contagis és molt baix i els restauradors necessiten facturar d’alguna manera per poder sobreviure.”.

D’altra banda la tercera resposta mes votada, amb un 20,1% dels vots, va ser “La mesura és un desgavell. Els bars i restaurants haurien de poder tenir obert tant els interiors com els exteriors, sempre que es respectin totes les mesures sanitàries”. D’altre banda 3 lectors votaren la resposta que deia “Tot és una gran mentida. La pandèmia no és el que ens conten.”

A més, set lectors volgueren deixar la seva opinió personalitzada. Un lector, per exemple, va escriure “No és encertada la mesura, però si fa falta més control i sancions sobre establiments que no segueixen les normes”. Altres lectors opinaren “Obrir les terrasses, però evitant al màxim les aglomeracions, respectant les mesures de seguretat de devor”, “és insuficient, ja que molta gent no està fent cas a la restricció de les reunions fora del nucli de convivència, i tampoc es pot anar casa per casa per assegurar que es compleixi. Seria millor un confinament total”.

Repercussió a xarxes socials

L’enquesta ha tengut una gran repercussió a Facebook, on ha generat més de 200 comentaris per part dels internautes. La gran majoria d’aquestes respostes, més d’un 75 per cent, es mostren contraries o molt contraries al tancament dels bars i restaurants i de les seves terrasses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT