DIVENDRES POLLENÇA ARRIBÀ ALS 10 CASOS ACTIUS DE COVID-19

543

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, informa que divendres passat, 30 d’octubre, el municipi de Pollença arribà als 10 casos actius en detectar-se 3 nous positius i donar-se una alta.

De moment, durant el dia d’avui, es coneixeran els resultats corresponents al cap de setmana.

Diagnòstic ràpid

Els tests d’antígens de diagnòstic ràpid arriben avui als centres de salut de manera que les persones amb símptomes recents que vagin al PAC, mitja hora després ja tendran diagnòstic. De moment, però, al Centre de Salut de Pollença, encara no han arribat físicament, si bé s’espera que ho facin aviat.

La doctora Valeron informa que “aquests tests només s’empren per a gent amb símptomes (no per a estudi de contactes) de com a màxim 5 dies d’evolució i majors de 18 anys (en edats inferiros no estan validats encara)”.

PUBLICITAT

Els tests d’antígens permeten saber si una persona s’ha contagiat amb un quart d’hora, motiu pel qual experts opinen que poden ser una eina molt efectiva per aturar la creixent transmissió comunitària.

Per altra banda, aquesta immediatesa permetrà guanyar temps en el rastreig dels contactes estrets dels pacients en cas que fos positiu.

Els tests d’antígens es realitzen com les PCR, recollint una mostra de mucositat amb una cànula que s’introdueix als orificis nasals. Posteriorment, s’introdueix dins un tub d’assaig amb un reactiu que determina si hi ha o no presència de SARS-CoV-2 a l’organisme.

Durant els darrers quinze dies, infermeres de diferents centres de salut s’han format per poder fer aquests tests. La conselleria de Salut del Govern de les illes Balears ha comprat 450.000 tests a la farmacèutica Abbot a un preu unitari d’uns 5 euros, molt per davall dels 45/50 euros d’una PCR.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT