DIVENDRES 13, MERCATS DE NADAL I TEATRE

75

Seguint amb l’atapeïda agenda d’aquest cap de setmana, demà, divendres 14 de desembre, hi haurà els preparatius d’un mercat de joguines que organitza l’associació Cap de Fibló, el mercat de Nadal que organitza North Lions Internacional i, finalment, el monòleg d’Óscar Intente sobre Pompeu Fabra.

A aquest ENLLAÇ teniu les activitats que tindran lloc avui dijous

Recollida de joguines al Claustre

Demà, divendres 14 de desembre, entre les 16 i les 18 hores, i dissabte, entre les 10’30 i les 12’30 hores, al Claustre de Sant Domingo, l’associació Cap de Fibló recollirà joguines per al Mercadet/intercanvi de joguines de diumenge 16 de desembre, en el qual es podran intercanviar i/o comprar jocs i juguetes recol·lectades entre demà i demà passat. A més a més, hi haurà menjar, beure, música i bon ambient.

PUBLICITAT

Mercat de Nadal al Club

Demà, divendres 14 de desembre, entre les 18 i les 22 hores, al Club Pollença, l’associació North Mallorca Lions organitza un Mercat de Nadal. Allà, hi haurà regals de Nadal, targes i productes d’alimentació típicament nadalencs. A més a més, diferents artistes locals de Pollença posaran a la venda obres d’art originals. Hi haurà rifes i altres divertiments i, per suposat, no hi faltarà un Pare Noel, perquè qui vulgui s’hi faci fotografies.

Tot plegat amb una finalitat benèfica: els doblers que es recullin en aquest Mercat de Nadal es destinaran a ajudar els infants necessitats de la zona nord de Mallorca.

A més a més, Somnis Reciclats seran al Mercadet de Nadal al Club, perquè els pollencins puguin apadrinar una carta d’infants sense recursos econòmics. Per això, Somnis Reciclats tendrà cartes amb els desigs dels infants. Qui vulgui, n’agafarà una, la llegirà i tendrà la possibilitat de fer realitat el somni d’aquell nin o d’aquella nina. Per això, hauran de retornar la carta i el paquet, perquè Somnis Reciclats els facin arribar a l’afortunat.

Teatre: Pompeu Fabra, jugada mestra!

També demà, divendres 14 de desembre, a les 19’30 hores, a Can Llobera, l’actor Òscar Intente representarà el monòleg Pompeu Fabra, jugada mestra!, un relat fresc per apropar al públic “un figura massa lligada només a la llengua. Com tothom, Fabra també va ser un nen i un jove que feia esport i excursions, acampades… caminava molt”, així ho deia el mateix Intente en un article de Gerard E. Mur a la revista digital Núvol. El monòleg, per tant, comunica tennis i llengua, dues disciplines que precisen regles. Així, a partir del tennis, l’actor presenta la biografia i la tasca del Mestre, però també les consideracions de diversos escriptors sobre Fabra i la seva tasca: Josep Pla, Carles Riba, Pere Quart i altres escriptors surten a rotle durant aquesta partida amb les paraules.

L’espectacle es va estrenar al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona i, des d’allà, va iniciar una gira de més de vint funcions pel territori de parla catalana; així és com arriba a Pollença. En aquest sentit, és bo fer-se ressò de les paraules del filòsof Xavier Antich sobre Pompeu Fabra, jugada mestra!, diuen així: “Aquesta obra ha de rodar per tots els pobles i ciutats del país! És una presentació brillant, subtil i irònica de la vida i obra del mestre Fabra”.

Escrit i interpretat per Óscar Intente, el monòleg Pompeu Fabra, jugada mestra! està dirigit per Maria Pla i produït per la companyia Inútils Mots.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT