DIUEN QUE LA POLÍTICA ESTÀ EN CRISI O L’ESPAI ELECTORAL DEL BAR CAN TONI

753

Diuen que la política, com tantes altres coses avui en dia, està en crisi. Ho diuen. Permeteu-me que m’aferri al benefici del dubte, ja que, ahir justament, vaig entrar per primera vegada en un bar ben popular de Pollença, on no havia anat mai, no per res, sinó perquè és més freqüentat per homes (i ara que ho llegesc, me fa empegueir dir-ho  però…)

Bé… total que tothom, al carrer, al Facebook… per tot, parlava de l’espai electoral del Bar Can Toni, i jo què havia de fer? Idò, això! La curiositat va poder més que la timidesa i, com molts altres pollencins que tampoc no són clients habituals, vaig entrar per fer una porra amb l’excusa de prendre un cafetet i, ja us ho dic ara, el cafè me’l vaig prendre (i ben bo que va ser, amb gel com a mi m’agrada), però la porra… ai, la porra!… no vaig tenir coratge fer-la. Quan vaig veure els números escrits dins les caselles de la taula habilitada per a tal finalitat damunt el suro d’una de les parets del bar, vaig pensar: “Au, Eveta, deixa-ho anar!”

I per què, voleu saber? Idò, ben senzill: perquè, més enllà d’algun repartiment intencionat o malintencionat (que també hi és), els números que vaig veure són molt semblants als resultats que, el dia que estic optimista, pens que sortiran de l’urna blanca aquest 24 de maig. I si no ho vaig fer allà, que em podia amparar en l’anonimat del número del carnet d’identitat, no cregueu que ho faci aquí amb nom i llinatge, i quan ja no es poden publicar sondejos!

La meva anàlisi: qualsevol govern, progessista o continuista, sembla que passarà per la possibilitat de formar pactes. És clar que hi pot haver sorpreses… o no!

PUBLICITAT

Qui serà batle? Me pens que no serà batlessa i que Tomeu Cifre té més punts, però…

Amb qui? Fa molt mal dir i ja surt de la simple travessa electoral, o sigui com es repartiran els 17 regidors entre les set candidatures que es presenten. A banda, no me’n vaig dur la calculadora que, això sí que veig clar, tornarà fer falta per quadrar el futur equip de govern pollencí.

Total que, si no hi ha guanyador de la porra, tampoc serà res de nou: a les passades eleccions municipals, no hi va haver ningú que l’encertàs. En cas que es repeteixi aquesta situació, els doblers recaptats es destinaran a fer una Loteria Primitiva i, per ventura, tendran més sort! Potser sí que la política està en crisi…

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT