DIFERENTS ESCENARIS PER A LA TROBADA DE PERCUSSIÓ

213

Aquest cap de setmana, entre el dijous 10 i el diumenge 13 de setembre, hi haurà la cinquena edició de la Trobada de Percussió, de manera que Pollença “centralitzarà tot un elenc de professors que actuaran en pro de la música d’avantguarda i faran que el món de la Percussió sigui cada vegada més professional i de qualitat” com ha estat durant els quatre anys precedents.

Aquest dijous 10 de setembre, a les 17 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà la presentació de la V Trobada de Percussió i, a les 17’30 hores, hi haurà una masterclass de caopeira a càrrec del Maestro Gegé. Finalment, a les 20 hores, un concert del guanyador del IV Concurs de Marimba, Ismael Azidane.

Concurs de Marimba

La Trobada de Percussió continuarà el divendres 11 de setembre, a les 16 hores, al Saló d’Actes del Port de Pollença, amb la presentació del Concurs Internacional de Marimba l’objectiu del qual és impulsar la carrera artística dels joves intèrprets de percussió.

A les 16’30 hores, hi haurà la semifinal i l’endemà dissabte 12 de setembre, a les 16 hores, la final. Per acabar, diumenge 13 de setembre, a les 12 hores, es procedirà al lliurament dels premis.

PUBLICITAT

Durant els dies de la Trobada i organitzat per la Factoria del Ritme, hi haurà el Concurs de Marimba, un concurs adreçat a l’alumnat d’Ensenyaments Professionals. Per inscriure’s, s’ha de pagar una taxa de 25 euros, tot i que els participants de Pollença estan exempts de pagar-la.

Els participants hauran d’interpretar una obra per a marimba de lliure elecció de fins a 8 minuts de durada.

Es concediran dos premis. El primer premi es donat per l’Associació de Comerciants de Pollença que abonarà l’import de la matrícula a un curs de formació a elecció del guanyador, l’import del qual no pot superar els 200 euros. A més a més, l’any que ve, tendrà la matrícula gratuïta per participar a la VI Trobada de Percussió de Pollença.

El segon premi és atorgat per Factoria del Ritme i consistirà en un val de 75 euros per comprar material de percussió. A més a més, també tendrà la matrícula gratuïta per a la Trobada de Percussió de 2021.

El tribunal estarà format pels professors Josep Devesa, Carlota Cáceres i Noè Rodrigo.

El divendres 11 de setembre, a les 20 hores, a la Fundació Dionís Bennàssar, hi haurà un concert de percussió contemporània a càrrec del solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya, Juanjo Guillem.

Activitat al Club

El dissabte 12 de setembre, a les 10 hores, al Club Pollença, Juanjo Guillem impartirà una masterclass de percussió contemporània. A les 12 hores serà l’alumne de Berklee College of Music, Gÿe, qui impartirà una classe magistral de percussió experimental. Finalment, a les 22 hores, Gÿe oferirà un concert de percussió experimental.
Finalment, el diumenge 13 de setembre, a les 10 hores, al Club Pollença, l’activitat començarà amb una masterclass de percussió orquestral. A les 17 hores, hi haurà un concert familiar centrat amb la figura de Leonard Berstein. Finalment, a les 20 hores, hi haurà el concert de cloenda.

Tant durant el dissabte com el diumenge, com s’ha apuntat abans, hi haurà la semifinal i final del Concurs de Marimba.

La Trobada de Percussió de Pollença és possible gràcies a la tasca dels professors del Conservatori Superior de les Illes Balears, Josep Devesa, Carlota Cáceres, Noè Rodrigo i Armando Lorente, juntament amb el professor del Conservatori Professional de Mallorca, Joan Campomar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT