DIES DE PROCESSONS, TEMPS DE PRIMAVERA

481
El solemne Davallament atreu totes les mirades del Divendres Sant. Foto Fernando Perianes.
El solemne Davallament atreu totes les mirades del Divendres Sant. Foto Fernando Perianes.

Dijous Sant i Divendres Sant a Pollença, dies de processons i temps de primavera. En aquest sentit, cal recordar que aquesta nit hem d’avançar una hora els rellotges per adequar-los a l’horari de Primavera, i que demà, Diumenge de Pasqua hi ha la processó de l’Encontrada.
El Diumenge de Pasqua, dia 27 de març, a les 9 hores del matí, es dirà l’Ofici Pasqual al Port. I, a les 11’30 hores, a la plaça del Mercat, a Pollença, començarà la processó amb una primera escenificació de l’Encontrada. La segona trobada entre les imatges de Jesús i de la Mare de Déu tendrà lloc al pas per la plaça de l’Almoina. En acabar la processó, es dirà l’Ofici de Pasqua a la Parròquia de Pollença.

Festa del Puig
Aquest 2016, els pollencins tenen festa el 28 de març, per la qual cosa podran pujar al Pancaritat del Puig que tradicionalment se celebra per la Segona Festa de Pasqua, o sigui l’endemà dilluns.
L’activitat dalt del Puig començarà a les 11’30 hores, de dilluns 28 de març. A partir d’aquesta hora, el grup d’esplai Nàufraga organitzarà activitats infantils.
A les 12’30 hores, es dirà Missa Solemne, al Santuari. Durant la celebració religiosa, actuaran els Xeremiers Orats, Aires de la Cala i Corda Amarada. Acabada la Missa, es farà e besamans a la Mare de Déu del Puig i es cantarà “Mirau-la és dolça”.
En sortir de Missa, hi haurà el dinar. En aquest sentit, s’ha de dir que l’Obreria del Puig servirà dinar a tothom que hagi comprat un tiquet, tiquet que ja es pot comprar per 10 euros.
La festa acabarà a les 15’30 hores, amb el cant de la Salve i comiat de la Mare de Déu del Puig. És clar que, de la mateixa manera que tothom pujarà quan i com li vagi millor, també el descens es farà quan plagui a cadascú.

Els Quadres plàstics donen vida a diferents escenes de la passió i mort de Jesús
Els Quadres plàstics donen vida a diferents escenes de la passió i mort de Jesús.
Processó dela Dijous Sant.
Processó dela Dijous Sant.
Jesús jacent dins l'església la del Calvari. Foto Fernando Perianes
Jesús jacent dins l’església la del Calvari. Foto Fernando Perianes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT