DIES DE LLIBRES I COPES

340
Instantània d'una Fira del Vi. Foto Micer.
Instantània d'una Fira del Vi. Foto Micer.

La Fira del Vi serà l’acte central d’aquest cap de setmana del 16 i 17 d’abril i, tanmateix, fa dies que, a Pollença, se celebren activitats del programa d’actes amb motiu de Sant Jordi. Per tant, vénen dies de llibres i copes.

Fira del Vi

Demà dissabte 16 d’abril, obres les portes les 13a. edició de la Fira del Vi que organitza l’Associació de Vi Primitiu en col·laboració amb l’ajuntament de Pollença, al Claustre de Sant Domingo. En aquesta ocasió i amb una Fira del Vi ben consolidada, l’associació Comerç Pollença i l’Associació de Restauradors se sumen a l’esdeveniment amb activitats paral·leles com ara sortejos entre les persones que facin compres als establiments associats a Comerç Pollença (ahir, dijous 14 d’abril, va sortejar 30 entrades a la Fira del Vi i dijous 21 d’abril, sortejarà 9 lots de dues botelles de vi de les bodegues Vi Primitiu, Munar, Son Prim i Castell Miquel) o menús especials als restaurants membres de l’Associació de Restauradors. Així 13 restaurants del municipi de Pollença, oferiran aquest cap de setmana un menú especialment dissenyat en motiu de la Fira del Vi, en el qual, per suposat, el maridatge amb vins mallorquins és indispensable.
Més enllà d’aquestes novetats, la Fira del Vi reunirà 38 cellers mallorquins i unes 250 referències per tastar. En paraules del president de l’associació Vi Primitiu, Josep Bibiloni, “amb la Fira es demostra un augment de la qualitat dels vins, que si ja eren bons quan van començar, el gran interès que han despertat entre el públic han fet que ara siguin encara millors”. A l’hora que, des de l’organització, insistiren en l’eslògan: “Qui sap tastar no beu massa vi, però gaudeix dels seus suaus secrets…”
La Fira del Vi obrirà les portes demà dissabte 16 d’abril, a les 10 hores del matí i tancarà a les 20’30 hores. El diumenge 17 d’abril obrirà a les 10 i a les 14’30 hores tancarà. Una hora abans de tancar, tant dissabte com diumenge, es deixaran de vendre entrades, el preu de les quals és de 10 euros.
Amb l’entrada, els assistents rebran una bossa de benvinguda dins la qual, a més de la copa de tast, un llibret amb les dades de totes les bodegues que participen a la Fira dEl Vi i dels seus vins, i un llapis, també hi haurà un fulletó amb els restaurants que ofereixen menús amb maridatge de vins mallorquins i el menú que han preparat a posta per la Fira del Vi, i una guia dels negocis de Comerç Pollença.

Sant Jordi

A més de vi, però abril és el mes de les roses i dels llibres, el mes de l’amor. Per això, des del passat dia 12 i fins al 24 d’abril, s’ha preparat tot un programa d’actes relacionats amb la festivitat de Sant Jordi.
Dins aquest marc, avui mateix 15 d’abril, a les 20 hores, a Can Llobera, el metge Josep M. Pomar parlarà sobre “L’adéu del jueu de Ramon Picó i Campamar”; un acte que té l’afegit de formar part de l’Any Ramon Picó i Campamar.
A més a més, avui 15 d’abril, a partir de les 20’30 hores i fins a les 22 hores, a la façana de Can Llobera s’hi projectarà l’espectacle d’imatges textuals (mapping) titulat “Live Cinema”, creat per Guillem Bonnín expressament per al Sant Jordi 2016 a Pollença. Aquesta projecció es repetirà demà dissabte 16 d’abril i els dies 20, 21 i 22 d’abril, entre les 20’30 hores i les 22 hores.
El programa d’actes amb motiu de Sant Jordi és extensíssim. És més, també a l’Ateneu de Pollença han preparat activitats amb motiu de la festa dels llibres i de l’amor. Per això, puntinformatiu.cat anirà informant a diari a través digital o del Facebook.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT