DESSETÈ DIA: CONTROLS PEL NOU DECRET I VIOLÈNCIA MATXISTA

658
L'ajuntament de Pollença realitza una desinfecció rutinària, Per altra banda, esperen que passi la borrasca per fer una nova tongada de desinfecció general amb l'ajuda de voluntaris del sector primari.

Ahir, 31 de març de 2020, dessetè dia de confinament pel coronavirus, Pollença va viure una jornada sense canvis, a excepció que es va produir un nou cas de violència matxista.

En aquests moments, els pacients afectats per coronavirus són dos, que evolucionen bé, ja que la persona a qui el 30 de març li feren les proves ha donat negatiu.

Nou cas de violència matxista

La Policia Local de Pollença va detenir el possible culpable d’un nou cas de violència matxista. Després de setmanes de confinament, diumenge es va produir el primer cas i aquest dimarts, el segon.

Per altra banda, la Policia Local va  sancionar cinc persones per incompliment del confinament.

PUBLICITAT
Al Centre de Salut de Pollença, agraeixen la responsabilitat dels pollencins en aquests dies complicats per mor de la malaltia del coronavirus.

Controls pel nou decret

L’ajuntament de Pollença va celebrar junta de seguretat per tractar sobre com aplicar la nova ordre i nou reial decret per als treballadors en serveis essencials i als autònoms. A aquests darrers, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha dit que “no els afecta i poden fer feina normal, fins i tot a les obres, però només els autònoms no els seus treballadors”.

Per altra banda, els treballadors “que tenen permís recuperable no poden anar a fer feina”, ha assegurat Cifre Ochogavia. Mentre que “els empleats municipals o personal que són serveis essencials han de presentar l’autorització bé de l’empresari o bé de l’Ajuntament”, ha explicat Cifre Ochogavia.

En definitiva, “vàrem mirar d’unificar com fer el control i vigilància de tots aquests treballadors”.

A més a més, també tractaren sobre les més de 200 denúncies que ha tramitat la Guàrdia Civil, entre Pollença i Alcúdia.

Finalment, decidiren que “inspecció municipal o policia hauran de fer el seguiment de les obres que continuen, perquè només pot fer feina l’autònom”, ha comentat Cifre Ochogavia. A l’hora que també hauran de garantir “el transport del material”. Segons Cifre Ochogavai, l’obra pública s’ha aturat, però les obres d’urgència no.

Molts pocs treballadors de l’ajuntament fan teletreball, perquè no disposen de la infraestructura necessària. alguns fan serveis mínims. la resta estan confinats i, en tornar-se incorporar, hauran de recuperar aquests dies.

Nova desinfecció quan passi la borrasca, segurament serà dilluns de la setmana vinent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT