“DESPRÉS DE 12 ANYS ENCARA TENC MOLTES COSES PER FER”

1051
Bartomeu Cifre Ochogavia, candidat per Tots per Pollença.
Bartomeu Cifre Ochogavia, candidat per Tots per Pollença.

Gracià Sánchez Font

Bartomeu Cifre Ochogavía (Pollença, 1971), és el polític més veterà dels que se presenten com batle a les properes eleccions municipals del 24 de maig. De fet, Cifre Ochogavía fa 12 anys que està en la primera línia política, i, a més, en unes eleccions anteriors ja havia format part de la candidatura del que ha estat, fins ara, el seu partit, el Partit Popular (PP).

En aquesta ocasió, Tomeu Cifre torna a optar a la batlia, però amb una aposta nova: Tots per Pollença. La decisió de presentar-se amb aquesta agrupació d’electors ha estat envoltada de polèmica amb els seus antics socis del PP, així i tot, prop de mil cinc-cents avals el posicionen en la línia de sortida.

 

– Després de 12 anys en la primera línia de la vida política pollencina, essent elegit cap de llista –de retruc- el 2003, pactant amb UM amb la presència de Jaume Matas. La legislatura 2007-2011 estiguéreu a l’oposició. I la del 2011-2015 heu estat batle en una legislatura gens tranquil·la. Ara vos presentau amb la nova formació Tots per Pollença. No estaríeu més tranquil a ca vostra que en aquesta agitada vida política? És vera. Exercint la meva professió probablement hi estaria molt més tranquil. Però quan una persona té ganes, il·lusió i força per participar en la vida pública ho ha de fer, i mentre a mi em duri aquesta etapa ho he de viure.

PUBLICITAT

– Ara deis en el vostre ideari que defensau el tarannà regionalista. Què enteneu per regionalista? Sí, sobretot en el sentit localista. La meva trajectòria, al menys fins fa ben poc, havia estat en aquest sentit dins el PP. I el sentit regionalista així ho hem demostrat aquests anys, com també ho han fet molta altra gent, sobretot a la Part Forana. Regionalista ho vull dir en el sentit, no econòmic, sinó de defensar la nostra idiosincràsia amb totes les característiques pròpies. I no vull que es confongui en defensar “lo nostro”, com ara diuen alguns partits. Com a agrupació d’electors tenim gent de tots els àmbits ideològics i no només gent que prové del PP.

– Dins aquesta línia perquè no heu anat cap al PI, o fins i tot cap a UNPI que se us han ofert i que sí són, definitòriament, regionalistes? Creiem que la millor manera de presentar-nos a les eleccions és en la fórmula d’agrupació d’electors, perquè la gent preferia més un nou plantejament polític. No volem estar sotmesos a una disciplina com a la que ens han volgut sotmetre ara per això ja ni ens hem plantejat anar a aquests partits. El plantejament era electoral i no ideològic.

– Després de 12 anys d’activitat pública teniu encara coses per fer o s’hauria de deixar pas a nova gent? Hi ha moltes coses per fer. Per exemple tenim pendent d’aprovar el nou planejament urbanístic i s’ha de fer de manera consensuada, ja que marcarà el futur del nostre poble per molts anys. Falta millorar l’eficàcia administrativa, falten desenvolupar tota una sèrie d’infrastructures culturals, ara que hem fet tot un seguit de coses en el camp social, i seran coses que marcaran la propera legislatura, per exemple: el Museu, el Claustre de sant Domingo, el cine Capitol, el nou Centre Cultural. També falta millorar les infrastructures turístiques del Moll com a motor econòmic del municipi que és.

– Quin és el vostre major aval per aconseguir arribar a quasi 1.500 avals per poder presentar-vos a les eleccions? En primer lloc la feina feta; i després el sentit de la legitimitat que podem tenir per viure la situació que ens ha tocat viure aquests darrers mesos.

Tots per Pollença és Tomeu Cifre Ochogavía i un seguit més de “relleno”? No. Tots per Pollença és un grup de gent que hem fet feina com a regidors i com a partit durant tots aquests anys i que hem patit una situació injusta.

– Teniu possibilitats de tenir la llista més votada. Tot i així governar depèn de les possibilitats d’aconseguir pactar. Sense les sigles PP, les vostres possibilitats són més àmplies? Sovint els pactes han estat supeditats a línies polítics supramunicipals. Nosaltres no tenim cap més condicionament que els resultats i els programes i les possibilitats de plantejament ideològic que se tenguin.

Tots per Pollença és una filial del PP, ja que molts teniu carnet d’aquest partit? No he esqueixat el carnet, perquè crec que ens han fet una injustícia. Ara han passat tres setmanes i diuen que ens volen expulsar. L’únic que vull es poder explicar les coses al partit. El PP haurà de presentar una nova línia ideològica i programàtica; ja s’ho faran i si ens expulsen bé, però han de garantir els drets dels militants. I per les eleccions no repartirem cap més papereta que la de l’agrupació a les locals i punt.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT