DESCOBERTS TRES ESQUELETS DE MÉS DE 1.500 ANYS D’ANTIGUITAT A CAN TEREU

7803
L'equip d'arqueòlegs que treballen a les restes de Can Tereu.

Arran d’unes obres de reforma al casal de Can Tereu, al carrer dels Àngels de Pollença, a la zona antiga del casc urbà, s’han descobert com a mínim tres esquelets que, segons els primers indicis, podrien datar de l’època tardo-romana.

Va ser fa uns dies quan els picapedrers que fan l’obra varen trobar les primeres restes i seguidament avisaren a la Guàrdia Civil. La forense no va tardar gaire a determinar que per mor de l’antiguitat de la troballa era més competència d’arqueòlegs i d’historiadors que de la Guàrdia Civil. Finalment, ha estat el servei de Patrimoni històric del Consell de Mallorca que s’ha fet càrrec del jaciment, que segons la primera impressió podrir ser més extens.restes a can tereu 502 019

En total, s’han trobat dos esquelets sencers en posició mortuòria i una fosa, on hi ha restes diversos d’un o més individus. També s’han trobat restes de ceràmica musulmana i pre-musulmana. La troballa és inèdita tant per l’estat de conservació dels esquelets com per la seva antiguitat. A més un dels esquelets, el millor conservat, té una estatura superior 1’80 cm, d’una gran envergadura per a l’època.

Can Tereu és un casal que encara conserva elements arquitectònics medievals que podrien datar del segle XIV molt interessants des del punt de vista històric. Tot i això, el jaciment ara descobert és molt anterior a l’època d’aquesta construcció o qualsevol altra que hi hagi en aquella zona.

PUBLICITAT

Les restes ja han estat traslladades a l’Institut Anatòmic Forense, on continuaran les investigacions de les restes, però no serà fins que es realitzin les proves del carboni 14 quan es podrà determinar amb major exactitud l’edat d’aquests habitants de Pollença.

 

Entre les diferents restes arqueològiques, hi ha un esquelet de més d'1'80 metres d'alçada.
Entre les diferents restes arqueològiques, hi ha un esquelet de més d’1’80 metres d’alçada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT