DENUNCIEN EL PROJECTE DE CONSTRUCCIÓ DE DOS PANTALANS FLOTANTS AL PORT DE POLLENÇA

1658
Imatge del projecte presentat l'any 2015, encara durant l'anterior legislatura de Bartomeu Cifre, per construir un pantalà flotant a la sortida del torrentó d'Albercuix. El pantalà havia de tenir capacitat per a 63 embarcacions de 4, 6 i 8 metres d'eslora.

L’Associació de Veïns per a la defensa del Port de Pollença (ASDEPP) ha enviat una carta al batle de Pollença, Bartomeu Cifre, demanant explicacions sobre un suposat projecte impulsat per l’Ajuntament de construir dos pantalans flotants per a 160 barques a la platja d’Albercuix, un a davant l’espigó de Can Franc, i un altre a devora l’Hotel Illa d’Or. Qui signa la missiva és el president de l’ASDEPP, Miquel Mairata, que afirma que aquests pantalans “comportaran una afecció visual, acústica i mediambiental d’enorme transcendència, la conseqüència de la qual serà la fi de l’encant del Port de Pollença”. Seguidament, diu que això respon a un “rerefons d’interessos econòmics cecs”. Des de l’associació acusen l’equip de govern d’intentar tirar endavant aquest projecte d’amagat i sense tenir informada a la ciutadania. D’altra banda consideren que l’excusa de fer els pantalans per amarrar embarcacions auxiliars de residents o per solucionar el problema dels fondejos a la badia és una “fal·làcia”, ja que creuen que de cap manera millorarà això l’estat de les aigües de la badia, i menys a costa de “destruir una zona idíl·lica”. A més, expliquen que els amarraments no serviran per a la majoria de barques fondejades a la badia.

Segons el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, la construcció d’aquests dos pantalans es va incloure al projecte al qual es sol·licita cada quatre anys a la Demarcació de Costes l’explotació dels diferents serveis de la costa del municipi. Segons el batle “l’ajuntament ha d’actuar als primers cent metres de costa i per això retiràrem les barques fondejades il·legalment a aquesta zona, però lògicament havíem d’oferir una alternativa i proposarem que es poguessin posar a dos pantalans flotants”. A més, afegeix que “la majoria de gent que té aquestes barquetes petites són estiuejants de la primera línia i són els integrants de l’associació” referint-se a l’ASDEPP. En aquest sentit insisteix, “em sorprèn el fet que tots els usuaris que tenien aquestes barques les han passades a la zona de darrere els primers cent metres. I ara, els mateixos propietaris que tenen les barques a una zona il·legal destruint la flora i fauna, diguin que estar a un lloc controlat serà pitjor”.

Imatge de de l’espigó de Can Franc, lloc on, segons l’ASDEPP, es vol instal·lar un dels dos pantalans flotants

Respecte de la situació actual del projecte Cifre explica que quan es va presentar el projecte de Costes, la Consellera de Medi Ambient va informar que la creació dels pantalans havia d’estar subjecte a un estudi d’impacte ambiental i per això es va retirar del projecte. Però afegeix “la setmana passada tinguérem una reunió amb la cap de Costes i ens va dir que es replantejarien si aquestes coses es podien donar o no i per tant, no ho hem tornat a demanar, estam pendents de costes que ens diguin el que”.

Segons el Bartomeu Cifre el projecte d’explotació dels serveis de Costes, ja està presentat i ara s’ha de treure a licitació. A més explica que, de la mateixa manera que els feren llevar del projecte la construcció dels pantalans, també hagueren de llevar la sol·licitud per posar un parc aquàtic com el de fa quatre anys i un canal d’esquí.

PUBLICITAT

L’ASDEPP és una associació que es va crear aquest estiu amb la intenció de vetllar principalment pel bon estat de les aigües de la platja del Port de Pollença, per aquest motiu han fet analítiques de manera periòdica que delaten la presència excessiva de bacteris fecals a diferents punts de la platja del Port de Pollença. Aquestes analítiques, que són realitzades per al Centre Balear de Biologia Aplicada (CBBA)

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT