DENUNCIEN EL BATLE, TOMEU CIFRE, PER PRESUMPTA PREVARICACIÓ

650
el-vila

Gracià Sánchez Font

L’advocat, resident a Pollença, Leopoldo de Miguel Celdrán, va demanar l’obertura de diligències a la Fiscalia de les Balears contra Tomeu Cifre Ochogavía, batle de Pollença, per un presumpte cas de prevaricació en el desenvolupament del desenvolupament urbanístic del municipi, i més en concret, de la urbanització de El Vilà, però ampliable, també, als casos de les urbanitzacions de La Font, L’Ullal, Gotmar, Formentor etc.

L’escrit de la denúncia de De Miguel demana l’obertura de diligències de Fiscalia per tenir paralitzada la redacció de la urbanització i la seva materialització, sense cap justificació amb la pretensió d’obtenir plusvàlues, a materialitzar en metàl•lic, que són il•legals, i demorant expressament el desenvolupament urbanístic del Vilà.

De Miguel demana la compareixença de tot un seguit de persones a fi que en qualitat de testimonis donin explicacions. Les persones citades són Pedro Reynés Salas, en condició de president de l’Associació Administrativa de Cooperació de El Vilà; Miguel Bauzà Estades, en qualitat de representant de l’Associació de Veïns de l’Horta de la Font; Antònia Maria Fuster Frontera; Simón Pedro Barceló, de l’Hotel Formentor; Rafael Morro Suau; Gerardo Vidal Sastre i Joan Cerdà Rull, ex-batle de Pollença.

PUBLICITAT

La Fiscalia, una vegada examinat el cas, ha duit ha decidit traslladar-lo al Jutjat número 1 d’Inca per tal d’obrir diligències prèvies per un presumpte cas de prevaricació. El Jutjan número 1, al capdavant el que hi ha la jutgesa Olga Maria Vicario, ha citat els testimonis, que han de declarar entre el 12 i el 26 de febrer, així com el denunciant De Miguel, que ja ha comparegut i que a demanda d’informació per part del jutjat, a fi de fomentar la demanda, demanà 10 dies de termini per a la seva reafirmació, termini que encara no s‘ha complit. També se citarà per declarar al denunciat Tomeu Cifre Ochogavía.

Per la seva part el batle Tomeu Cifre ja ha demanat al Jutjat poder personar-se per escoltar les declaracions de les persones citades com a testimoni així com assistir a la del denunciant; ha declarat que la demanda no coneix la realitat urbanística de les zones a que se refereix ja que en cap moment ha estat aturada la tramitació urbanística a que fa referència la demanda i així ho dirà, i ho provarà, al jutge quan arribi el moment. Respecte a la legalitat, o no, de demanar el 15 % del sòl urbanitzable per al municipi, afegeix Tomeu Cifre, afirma que és una mesura totalment legal contemplada en les normatives.
Tomeu Cifre recorda que els distints casos esmentats en l’escrit de denúncia, se refereix a casos molts diferents així La Font i Formentor són sòls urbans, cadascun amb peculiaritats urbanístiques pròpies, mentre que El Vilà és un espai afectat per la normativa del Consell de Mallorca que en desclassificà una part. Cifre confia poder aclarir davant el jutge tots els interrogants i es declara tranquil davant la possible, o no, imputació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT