DELS 82 FOGUERONS QUE CREMARAN PER SANT ANTONI, NOMÉS 13 CONCURSEN

925
1 - TRIBUNAL INFERNAL-Pere Josep Canaves / 2 - 1954-Plaça Major / 3 - SANT ANTONI CUINAT-Bartomeu Aloy (Can Rasca) / 4 - SENSE NOM-Cecili Metel, 104 / 5 - DIMONI-Can Escarrinxo / 6 - BON SOU- Convent, Guillem Cifre / 7 - SUPER PI-Joan Binimelis, Pare Vives / 8 - JA HO VEUREM- Sor Flor Ricomana,15 / 9 - EL DIMONI MIQUEL (Infantil)-Cecili Metel, 88 / 10 - SANT ANTONI ESTRENA PARKET (Infantil)-Guillem Cifre de Colonya, 57
1 – MIMECRAFT-Mestral, 13 / 2 – L’AVANÇADA-Rotonda Colonya / 3 – INFANTIL (Infantil)-Ramón Valenilla, 20

Dels 82 foguerons que s’han inscrit, perquè l’Ajuntament els dugui un munt d’arena per no fer malbé el terra, tan sols 13 participaran al Concurs de Foguerons que, aquest 2020, ha vist incrementat els premis en metàl·lic.

Dels 13 foguerons que participen al Concurs, tres ho fan en la categoria infantil i els 10 restants, en la categoria adulta.

Dels tres foguerons infantils que concursen, dos són a Pollença, un es diu “El Dimoni Miquel” i està al carrer Cecili Metel, 88, i l’altre està molt apropet, al carrer Guillem Cifre de Colonya, número 57, i es diu “Sant Antoni estrena parquet”.

El tercer fogueró és al carrer Ramon Valenilla, 20 del Port i no té títol.

PUBLICITAT

Sobre els deu foguerons de la categoria adults, vuit són a Pollença i dos, al Port. Els foguerons de Pollença són “Tribunal infernal” (carrer de Pere Josep Cànaves); “1954” (plaça del Mercat/Club Pollença); “Sant Antoni cuinat” (carrer Bartomeu Aloy/Bar Can Rasca); Sense nom (carrer Cecili Metel, 104); Dimoni (ca n’Escarrinxo), “Bon Sou” (carrer Convent cantonada amb el carrer Guillem Cifre de Colonya), “SuperPi” (carrer Joan Binimelis cantonada amb el carrer Pare Vives) i “Ja ho veurem” (carrer Sor Flor Ricomana, 15). I els foguerons del Port són “Mimecraft” (carrer Mestral, 13) i “L’Avançada” (rotonda de Síller, prop de l’estació d’autobusos del Port).

Sobre la ubicació del conjunt de foguerons, s’ha de dir que n’hi haurà 49 a Pollença, 31 al Port i 2 a Sant Vicenç.

Aquest 2020 els premis destinats als guanyadors del concurs de foguerons de la categoria adults rebran 1.200 euros si és el primer, 800 euros si és el segon i 500 euros si és el tercer. Pel que fa a la categoria infantil, els premis seran de 300 euros per al primer premi, 250 euros per al segon premi i 150 euros per al tercer. Com és costum, tots els foguerons que concursin seran obsequiats amb una ensaïmada per part de l’Ajuntament.

Pel que fa al jurat, estarà format per un representant de cada fogueró que entri en concurs en la categoria adults. Aquest representant no podrà votar el propi fogueró i està obligat a presentar-se per fer la volta pels foguerons. En cas contrari, el seu fogueró quedarà eliminat del concurs.

El jurat del Concurs de Foguerons es trobarà a les 18 hores, de dia 16 de gener, al Club Pollença, i a les 18’15 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port. Com és lògic, per poder entrar en concurs, és necessari que hi hagi algun element decoratiu significatiu o representatiu damunt el fogueró. La puntuació serà de l’1 al 10 i es distribuirà de la següent manera: un punt si l’element decoratiu es crema completament, d’un a tres punts per la col·locació de la llenya i els sis punts restants seran a criteri de cada membre del jurat que valorarà originalitat, elaboració, tema, material reutilitzat i altres. Per suposat, el vot de cada membre del jurat serà secret.

Més enllà del Concurs de Foguerons, s’ha d’apuntar que els foguerons, encara que no concursin, s’han d’ubicar obligatòriament davant l’habitatge de la persona sol·licitant o bé amb l’autorització pertinent de dos veïnats davant el domicili dels quals s’ubiqui i adjuntant una fotocòpia dels carnets d’identitat.

Per raons de seguretat, és obligat disposar d’una presa d’aigua i d’una mànega suficient per prevenir un possible incendi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT