DEL CAMPIONAT DE TRUC A CAN ROQUETA

630

El passat dissabte a l’Hostal Oriola es va disputar el Torneig de Truc Fira de Pollença 2019. Però això de jugar a truc, com tots sabem, no ve d’ara.

L’any 1964, a can Roqueta (el bar Centro del carrer Temple, número 3 de Pollença) varen convocar el primer Campionat o Torneig de Truc. La cosa va anar tan bé que, com a mínim, n’hi va haver cinc. De fet, la fotografia correspon al cinquè Torneig de Truc can Roqueta, que es va fer l’any 1969.

Els participants més joves tenien uns 20 anys i els menys joves, una cinquantena. Entre ells, hi havia moltes pretensions i molt bones diversions. Era molt divertit.

De mitjana, hi havia una vintena de parelles que participaven al Torneig, un torneig que es jugava cada dia en una “competició molt animada i sense discutir, com a bons jugadors i amics que érem”, apunta Ignasi Pallicer. Es premiava les tres parelles més ben classificades i els trofeus consistien en productes que donaven els representants i fàbriques de licors. En acabar la competició, feien un gran sopar en el qual no hi faltaven acudits, ximbombades i alguns una mica marejats.

PUBLICITAT

Com s’ha dit, la fotografia correspon al cinquè Torneig de Truc can Roqueta, que es va fer el mes de febrer de 1969. Un grup de participants varen anar al fotògraf Joan Cerdà de Casa Bestard, perquè els fes una foto. D’esquerra a dreta i, amb el que tenen més anys, són Jaume “Morena”, Miquel “Rafaler”, Miquel Matas, Tomàs Mayol, Rafel Jordà amb la botella de Veterano, Joan de la Pobla amb la ximbomba, Tomeu “Tomàtiga” amb la botella de conyac de la marca Truch, Ignasi “Noble”, Ignasi “Roqueta” i Pep “Pobler”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT