DEIXADESA TOTAL AL MOLL: BOSQUETS DE GOTMAR I DE BÓQUER

456
El bosquet de Bóquer s'ha convertit en un abocador. Foto: Nofre Fuster.

Fa molt de temps que els veïns del Moll denuncien l’estat de deixadesa total que presenta aquell nucli de població. No debades, deu fer devers deu anys que una mollera de tota la vida afirmava amb rotunditat que “el Moll no està brut, està mugriento“.

Tanmateix, però, aquesta brutor enfitada dels carrers va més enllà de l’asfalt o les rajoles. Les voravies són plenes d’objectes que impedeixen el pas (fanals, senyals de trànsit, papereres…) i les garangoles dels arbres, molts dels quals morts o inexistents, són plenes d’herbes. Això pel que fa a allò que es veu a primera vista.

Aquest estiu les males olors i els abocaments d’aigües residuals a la mar han tornat ser notícia de manera repetida. La situació terra endins és lamentable. Aquests dies a les xarxes socials, diveresos veïns han mostrat imatges de l’estat de degradació en què es troba el bosquet de Gotmar i el bosquet de Bóquer.

Vídeo denuncia, pinaret de Gotmar

PUBLICITAT
Publicada por César Samarini Codina en Domingo, 20 de septiembre de 2020

La delicada situació del bosquet de Bóquer

El bosquet de Bóquer aplega un parell mallorquí d’alzines centenàries, en un solar proper a la mar. És un espai idil·lic que s’hauria de cuidar com un tresor. És un lloc ideal per anar a fer una volta i sentir el cant dels ocells. Tothom hauria de tenir cura. No és així.

Hi ha deixalles de tot tipus tant dins el bosc com als solars dels voltants que s’han convertit en autèntics abocadors. Dins el bosc, algú s’ha dedicat a clavar fustes per pujar a les alzines, ha disposat cadires aquí i allà com si hi haguessin de fer una festa i el pitjor de tot: allà s’hi acumulen restes de plàstics, llaunes, botelles, papers i, fins i tot, excrements de persones.

Ben segur que els culpables són aquells que maltracten els espais que són de tothom. Ara bé, fa ja molts d’anys, el Consell de Mallorca va posar un panell informatiu amb les aus que es podien observar al bosquet de Bóquer. Avui només en queda el pal on s’aguantava. Aquest és l’exemple clar que els polítics dediquen pocs esforços al manteniment de l’espai públic, un espai que ara mateix i al Port de Pollença en concret demana a crits una bona gestió començant per netejar i adequar l’entorn i, sobretot, un manteniment regular per evitar que es torni repetir aquesta lamentable situació.

Tal vegada ara és un bon moment per donar feina a persones afectades per la crisi econòmica i social de la covid-19, i adequar el Moll, perquè torni fer goig. Així ho expressen algunes de les persones que han fet arribar el seu malestar per la degradació creixent de zones estimades del Moll.

Foto: Nofre Fuster.
Foto: Nofre Fuster.
Foto: Nofre Fuster.
Foto: Nofre Fuster.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT