DEBAT SOBRE DIONÍS BENNÀSSAR I ALTRES ACTIVITATS PER AL CAP DE SETMANA

46
Botella de vi del Celler Can Axartell ilustrada amb el quadre “mariposas de papel” de Dionis Bennàssar.

Ahir, dijous 5 d’octubre, s’inauguraren les Jornades Dionís Bennàssar, tres dues durant els quals es professors d’Art i coneixedors tant de l’obra com de la persona, parlaran sobre el pintor pollencí des de diferents punts de vista.
Després de les conferències de Pere Salas “Dionís Bennàssar: les circumstàncies d’un temps i un espai” i de Francisca Lladó “A propòsit de l’escola de Pollença: el sentiment i la visió en els paisatges de Dionís Bennàssar”, les Jornades Dionís Bennàssar continuen avui, divendres 6 d’octubre, a les 19 hores, al pati de can Llobera, amb la dissertació de Francesc Vallbona sobre “Els pintors modernistes catalans a Mallorca”.
Demà, dissabte 7 d’octubre, a les 11 hores, les Jornades es traslladen al Museu Dionís Bennàssar, on Antoni Planas Sanjosé conversarà sobre “Un pintor que dibuixa, un dibuixant que pinta?”.
Després d’una visita al Museu Dionís Bennàssar, allà mateix hi haurà una degustació de vi de ca n’Axartell amb etiqueta commemorativa de l’any Dionís Bennàssar.
El regidor Miquel Àngel Sureda tancarà les Jornades, el darrer acte públic d’aquest Any Dionís Bennàssar durant el qual s’ha recordat el pintor pollencí amb dues grans exposicions, una a l’església del Roser, a Pollença i una altra a l’església de la Misericòrdia de Palma.
Tot i amb això, l’activitat al voltant de Dionís Bennàssar continuarà amb visites escolars i tallers als centres educatius.

Conferència sobre residus a l’AAVV

Avui mateix, divendres 6 d’octubre, a les 20 hores, al Local Social de l’AAVV del Port de Pollença, es parlarà sobre envasos, paper, vidre i residus perillosos, en una conferència titulada “Què es fa amb els teus residus: El model de tractament de residus a Mallorca”.

Ruta per l’Albufereta

Demà, dissabte 7 d’octubre, a les 9 hores, a la Reserva Natural de l’Albufereta començarà una ruta per observar “Les aus de la tardor” acompanyats per l’ornitòleg, Manolo Suàrez.

Xerrades-Cafè a la Gola

Demà, dissabte 7 d’octubre, entre les 16 i les 17 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, la biòloga del Consorci per a la recuperació de la fauna silvestre de les illes Balears (COFIB), Carlota Viada, parlarà sobre “L’àguila coabarrada (Aquila fasciata)”
Aquesta és la segona de les Xerrades-Cafè a la Gola que organitza el Centre de Turisme Ornitològic. L’objectiu és presentar algunes de les espècies d’aus emblemàtiques de Mallorca i de les illes Balears. I també compartir una estona amb tothom que vulgui conèixer millor les aus que passen per aquella zona humida.

PUBLICITAT

Jornades Socials

Aquest cap de setmana també tenen lloc les jornades socials, amb multitud d’activitats, principalment el diumenge al claustre del convent. Tota la informació a aquest article que publicàrem ahir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT