DE L’INESPERAT EPISODI DE PLUJA D’AHIR CAPVESPRE

439
Els veïnats del carrer Torrent de can Botana, tradicionalment el més afectat per inundacions a Sant Vicenç. va viure el ruixat d'ahir amb total normalitat.

L’Agència Espanyola de Meteorologia no descartava “alguna precipitació feble i ocasional el capvespre” d’ahir, 15 de juliol. Això no obstant, cap allà les quatre i busques de l’horabaixa, va fer un ruixat intens que es va viure com una cosa inesperada.

Segons l’estació meteorològica del Calvari, a Pollença, es recolliren 10’8 litres per metre quadrat; al Cap de Formentor, 2’8 litres per metre quadrat i, a Can Pontico, a la vall d’en Marc, 30’8 litres per metre quadrat.

No tenim dades de la precipitació ni al Port de Pollença ni a la Cala Sant Vicenç. De fet, en cap cas, va ser una tempesta d’intensitat inusial ni es va allargar més de mitja hora. Ara bé, a la Cala Sant Vicenç, hi va haver alguns problemes puntuals degut a la manca de neteja i de manteniment del clavagueram i dels embornals, on s’acumula gran quantitat d’agulles de pi i altra brutícia.

Després de dècades sense fer cap tipus d’inversió a Sant Vicenç, fa uns anys, es va fer una primera fase del Pla de Rehabilitació Integral. Aleshores, es varen renovar les xarxes d’aigua potable i aigües residuals, així com també es feren unes pluvials que no hi havia.

PUBLICITAT

Gràcies a les pluvials construïdes en aquella primera fase que no ha tengut continuïtat, els carrers de la part baixa de Sant Vicenç, a l’entorn de cala Molins, en cap moment varen patir per mor de la pluja.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT