DE CARA AL NADAL, S’INCREMENTA LA DEMANDA DE PORCELLA POLLENCINA

213

La Cooperativa Pagesa de Pollença segueix amb el repartiment de mens i porcelles a domicili que inicià durant el confinament per la pandèmia del coronavirus i “hem notat un increment de la demanda de porcella, més que de mè”, apunta el president de la Cooperativa, Martí Solivellas.

Cal recordar que les comandes s’han de fer abans del dilluns, a les 13 hores, a través del telèfon de la Cooperativa que és el 971 53 41 46. Llavors les comandes s’entreguen a casa en dimecres o en dijous.

Tant els mens com les porcelles es venen en canal i totalment arreglats. Tot i amb això, de moment, “no és possible vendre’ls trocejats per raons sanitàries. Això no obstant, des de la Cooperativa, estam treballant per poder donar aquest servei. Ara bé, haurien d’augmentar les demandes”, senyala Solivellas.

El preu i el pagès

A partir del 15 de de desembre, incrementaran el preu tant del mè com de la porcella en 5 euros per tenir un detall amb el pagès, ha explicat Solivellas.

PUBLICITAT

I és que és un costum força estès comanar una porcella a un pagès i que aquest la serveixi sense passar per la Cooperativa. Això que, en principi, pot suposar un benefici per al pagès, “pot sortir molt car per tot el que s’exposen. A banda que, sanitàriament, és poc corrent”, comenta Martí Solivellas.

Passades les festes de Nadal, es tornarà posar el preu actual. O sigui que el mè sencer tornarà valer 75 euros (40 euros, si només en volen mig) i les porcelles, 55 euros. Els mens solen fer entre 8 i 11 quilos, mentre que les porcelles pesen entre 5 i 9 quilograms.

Fet i fet, “volem que la gent s’avesi a comanar els mens i les porcelles a la Cooperativa i no als pagesos, que no els fan cap favor”, conclou Martí Solivellas.

Balanç d’un projecte que s’accelerà amb la pandèmia

Han passat vuit mesos des que la Cooperativa Pagesa va posar en marxa un d’aquells projectes que tenien damunt la taula i que la pandèmia va accelerar: el repartiment de mens i porcelles a domicili.

La primera resposta, amb els ciutadans confinats en plenes festes de Setmana Santa, va ser excepcional. No debades, amb el desconfinament, la Cooperativa va notar un cert ressentiment que han arrossegat tots aquests mesos.

Tot i amb això valoren molt positivament la fidelització d’alguns clients que, des que posaren en marxa aquest projecte, han anat fent comandes a la Cooperativa.

Consciència i segell de qualitat

Per al president de la Cooperativa Pagesa de Pollença, “és necessari que hi hagi més gent conscienciada en la importància de consumir producte local, sigui el que sigui. De fet, molt sovint les ofertes que compren no els donen cap garantia sobre la procedència o tractament d’aquell producte”.

Per altra banda, “estic cansat de repetir que el Govern hauria de fer un segell diferencial per marcar els productes d’aquí i així donar garanties al consumidor sobre allò que compren”, comenta Solivellas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT