DAVID ALONSO, CANDIDAT DEL PARTIT POPULAR

79

– Quina motivació personal us ha empès a presentar-vos com a batle de Pollença?

M’empeny el fet que tinc la certesa que puc millorar el meu poble. Vull deixar un millor poble per als meus fills i néts. És la segona vegada que em present, la primera vegada va haver-hi una situació una mica especial i va ser quasi un acte de fe. M’ho va demanar el partit i jo ho vaig fer perquè el partit em necessitava. Aquesta vegada és diferent, sé on vaig i perquè hi vaig. En aquell moment la motivació era la il·lusió, i ara hi ha il·lusió però també la certesa que ho puc fer molt millor.

– Com valorau els membres de la vostra candidatura?

PUBLICITAT

He fet un equip que crec que som l’enveja de la resta de partits. La majoria són gent nova en política que maldament no coneguin molt l’administració local, són gent experta en el seus respectius camps. A més, he cercat perfils tan tècnics com gent del carrer. Sobretot el que compartim són les ganes de millorar el poble i l’esperit de servei públic.

– Quins són els tres punts més importants del vostre programa?

Hem fet un decàleg en què consideram tots els punts importants, però si n’he de destacar tres, diré que és el moment de fer una baixada d’impostos. Quan jo vaig arribar al 2011 a l’Ajuntament hi havia una situació econòmica caòtica, 6 milions de factures a caixons que no es pagaven feia un any. La situació es va solucionar amb una bona administració i ara que hi ha doblers a la caixa creim que és el moment de tornar l’esforç als pollencins amb una baixada d’impostos.

Una altra proposta que és innovadora, però que creim necessària és la construcció d’un tanatori. Desgraciadament tots hem hagut d’anar al cementiri a vetllar un familiar o un amic i estar esperant per allà de qualsevol manera no és el que es mereix Pollença. Hi ha terreny per fer-ho, es va comprar un espai fa temps i no s’ha arribat a fer la segona fase del cementiri. És cert que s’ha fet una feina d’actualització dels nínxols i se n’ha recuperat molts que no se sabia ni de qui eren, però això no és suficient. Crec que la segona fase no hauria de ser tant créixer en nínxols familiars, sinó fer aquest nou tanatori.

I la tercera proposta que vull destacar, que va unida a l’anterior, és apostar per fer el nou PAC al solar de Can Bach. A més, allà també hi faríem un nou quarter de la Policia Local, ja que l’actual està en un estat deplorable. El solar de Can Bach és suficientment gran per fer les dues coses. Es podria fer perfectament una rotonda per sortida d’ambulàncies, de policia… seria el lloc idoni.

– A l’hora de fer pactes, quines són les línies vermelles que no estau disposats a creuar?

A priori no puc fer cap línia vermella. No crec que els temes de gestió municipal siguin cap impediment a l’hora de pactar, ja que tots els partits més o manco volem les mateixes coses amb petites diferències, però sí que els temes d’àmbit nacional podrien ser un impediment. Amb partits que han volgut rompre la democràcia i la Constitució em seria molt difícil anar amb ells.

– Amb qui pactaríeu i amb qui no?

Jo seure, m’asseuria amb tots. Presumesc de no tenir enemics, però el cert és que amb aquests partits que t’he anomenat seria difícil, més que res per la llavor que duen dins. Però xerr de partits, no de persones, jo amb les persones puc arribar a acords puntuals moltes vegades. de fet aquests darrers quatre anys he votat a favor de mocions d’Alternativa, i ells n’han votada una meva.

– Per quina raó us haurien de votar a vosaltres i no als altres partits?

Perquè nosaltres som la moderació, la gestió, el saber fer i la feina. Ha faltat molta feina aquests quatre anys a Pollença. I això no te res a veure amb que siguin d’esquerres i jo de dretes. Si aquest equip de govern hagués tingut una línia de treball, jo hauria fet una oposició molt més light. No han fet quasi res i ho sé perquè he estat a la cuina. Als comensals potser els han arribat els plats, però jo sé que no s’han cuinat bé, no s’han posat els ingredients que tocava… han sortit perquè els “pinches”, que són els funcionaris, són bons, però els cuiners no han cuinat.

– Quants regidors creis que traureu?

Jo estaria molt content amb tornar a treure’n un i tot el que vingui de més estaria molt content perquè voldria dir que la meva feina ha estat valorada per l’electorat. Tot el que sigui més d’un regidor per jo serà un èxit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT