DARRERS TRÀMITS PER PODER CONCEDIR LES AJUDES PER AL CURS 2020/21

261
El regidor d'Educació, Josep Marquet.

A principis de curs, l’ajuntament de Pollença va anunciar que treballaven per poder concedir ajudes per a la compra de material escolar a les famílies amb fills en edat escolar. Aleshores, el regidor d’Educació, Josep Marquet, avançava alguns consells per poder-hi accedir.

Abans, però, l’Ajuntament ha hagut d’aclarir a qui corresponia la competència d’ajudar les famílies amb aquestes despeses. Tant dels del Govern espanyol com des del Govern de les illes Balears, els donaren via lliure per assumir la competència i subvencionar la compra de material escolar aquest curs 2020/21, marcat per la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta competència serà assumida per part de l’Ajuntament previsiblement en el transcurs de la sessió plenària que, amb caràcter ordinari, se celebrarà demà dijous 26 de novembre.

Posteriorment, s’hauran d’aprovar les ordenances municipals reguladores de la matèria, cosa que està avançada. De fet, el regidor d’Educació Josep Marquet apunta que “si ho poden dur a aquest ple de demà per via d’urgència, li durem i, si no és possible, traurem les ordenances i la convocatòria en una sessió plenària extraordinària dins el mes de desembre”.

PUBLICITAT

Amb l’ordenança redactada i definida la línia, les famílies podran sol·licitar l’ajuda per a llibres de text, material escolar i material informàtic. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament destina una partida pressupostària de 20.000 euros que es repartiran seguint un criteri de renda fins a exhaurir-los.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT