DARRERS DIES PER OBSERVAR EL COMETA NEOWISE

569

No és cap muntatge. L’espectacular imatge que il·lustra aquest article és real, i la va compartir en forma de tweet el fotògraf David Maimó Lázaro el dissabte 11 de juliol. La bola de foc que sembla va en direcció a la Talaia d’Albercutx és en realitat el cometa Neowise. Un cometa que podem observar a simple vista a l’hemisferi nord durant tot aquest mes. Això sí, només és visible durant mitja hora just abans de la sortida del sol. El trobarem en direcció Nord-est, molt a prop de l’horitzó. Però si no ens volem aixecar tan prest, a partir del 14 de juliol es començarà a veure després de la posta de sol al Nord-oest, però progressivament anirà perdent brillantor fins que a final de mes es deixi de veure. I si per un motiu o l’altre no l’arribam veure, sempre podrem esperar 6.800 anys a què torni a ser visible des de la Terra.

El cometa C/2020 F3 Neowise adopta el nom del telescopi de la Nasa que el va descobrir fa menys de 4 mesos, un 27 de març. Fa devers 5 km d’ample i afortunadament la distancia més a prop que estarà de la terra sera el 23 de juliol, quan passarà 103 milions de la Terra, una quarta part de la distància de la terra a la lluna.

D’altra banda, el moment que va estar més pròxim al sol va ser el 3 de juliol (a 43 milions de km). Segons els astrònoms, el Neowise és un dels més espectaculars cometes dels darrers anys i un dels pocs que seran observables a simple vista durant aquest segle.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT