DARRERA HORA DE L’INCENDI AL PORT DE POLLENÇA

151
Plànol de la zona cremada, que és d'entre 75 i 100 hetàrees

(Actualització) A les 12,55 hores l’IBANAT ha donat per controlat l’incendi que ha cremat 79,5 hectàrees.

 

L’incendi que es va declarar ahir vespre al Coll de Síller, i que es va acostar perillosament al nucli urbà del Port de Pollença continua actiu. Tot i això a les 8,30 hores s’ha rebaixat el grau de perillositat a nivell 0. La qual cosa significa que ja no suposa cap perill per a les persones no relacionades amb feines d’extinció. Totes les famílies dels 60 habitatges que varen ser desallotjats han pogut tornar a les seves cases aquesta matinada, i la carretera de Pollença al Moll ha estat reoberta al transit. D’altra banda la via de circunvalació en direcció Formentor continua tancada degut a la caiguda d’arbres.

PUBLICITAT

Tot i que ha minvat notablement la força del vent encara hi ha focus que continuen actius, un d’ells a una zona propera a Cala Carbó. Amb la sortida del sol s’han pogut activar els mitjans aeris d’extinció i un helicòpter de l’IBANAT ja s’ha incorporat a les tasques d’extinció. A més del l’helicòpter actualment hi estan desplegats dues autobombes, 15 brigadistes, un AMA, dos tècnics, un capatàs en cap, un mecànic i PMA. A més d’ambulàncies i altres actius de les forces de seguretat.

Segons les autoritats la zona cremada és d’aproximadament 80 hectàrees, entre el Coll de Síller i Bóquer. Majoritariament s’ha cremat càrritx i algunes zones petites de pinar. Afortunadament no s’ha cremat cap casa ni s’ha hagut de lamentar cap desgràcia personal.

Segons testimonis l’incendi es va iniciar a una zona propera al transformador del Coll de Síller devers les 20,30, darrere la urbanització Las Palmeras,. Les principals hipòtesis parlen d’un curtcircuit a una torre d’alta tensió provocat per la força del vent. Un vent que va ser el culpable, amb bufades de 80 km/h, que el foc es propagàs molt ràpidament tant en direcció el Vilar com la urbanització Boquer.

Rapidament efectius dels parcs de bombers d’Alcúdia i Inca es despalçaren a la zona i efectius de la guardia civil s’encarregaren de desallotjar fins a 60 cases a les urbanitzacions de Síller, el Vilar i Bóquer.

Durant el dia anirem seguirem actualitzant la informació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT