DANILO DE URZEDA PEREIRA SERÀ ORDENAT DIACA

66
El nou diaca Danilo de Urzeda amb el també nou diaca, Baltasar Morell.

Avui, dissabte 13 de gener, a les 11 hores, a la Parròquia de Pollença, Danilo de Urzeda Pereira serà ordenat diaca en una celebració que presidirà el bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull. Aquesta celebració significa “un pas important en el procés d’ordenació sacerdotal, perquè, entre altres, implica fer promeses de capellà i permet dur algunes funcions litúrgiques”, va explicar el rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç.

Danilo de Urzeda Pereira va néixer fa 24 anys a Brasil. Actualment serveix a les parròquies de Pollença i Port de Pollença i és formador del Seminari Menor.

Després de sis anys de formació al Seminari Diocesà, Danilo de Urzeda Pereira serà ordenat diaca, la passa prèvia abans de l’ordenació sacerdotal. Durant aquesta nova etpa, tendrà algunes funcions noves com poder proclamar l’Evangeli i assistir l’Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d’animar les comunitats que se’ls confien.

Durant la celebració d’ordenació, a més a més, rebran els vestits propis del diaca, que són l’estola col·locada de manera diagonal (creuada en el cor des de l’espatlla esquerra i unida en el costat dret) i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.

PUBLICITAT

Fa ja alguns anys que, a Pollença, no s’ordena cap diaca. De fet, els darrers diaques que s’ordenaren foren els mossèns Antoni Pujol i Àngel Reigadas.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital