PEP SOCIES CUINA UNA CUIXA DE MÈ ROSTIDA AMB MEL I ROMANÍ MOLT ESPECIAL

312

El cuiner Pep Socies s’ha posat darrere els fogons per preparar una cuixa de mè rostida amb mel i romaní que ha acompanyat d’unes patates molt especials, que li duen bons records i molts sentiments.

Tot seguit us apuntam la recepta perquè us animeu a fer un plat digne d’una festa major, cuinat amb ingredients bons i de proximitat. L’elaboració és llarga, però gens complicada i el resultat final és per a llepar-se els dits.

Tanmateix, però, així com millor podreu aprendre a cuinar aquesta deliciosa cuixa de mè rostida amb mel i romaní, i patates especials és veient com el mateix Pep Socies la cuina.

Ingredients per a 4 persones

Per a la cuixa:

  • Una cuixa de mè
  • 4 o 5 alls
  • Oli
  • Sal
  • Pebre bo
  • 4 branques de romaní
  • Aigua
  • Mel
  • 250 ml de nata líquida per cuinar

Per a les patates:

  • 1/2 kg de patates
  • 1 kg de ceba
  • Oli per fregir
  • Sal
  • Canyella
  • 250 g de galleta picada
  • Un manat de julivert
  • Mitja cabeça d’alls.

Procediment

1. Pelar i tallar en bastonets una grapada d’alls.
2. Utilitzar-los per emmetxar la cuixa de mè. És a dir, introduir els bocins d’alls dins tallets realitzats per tota la cuixa.
3. Untar d’oli la cuixa per les dues bandes i sal pebrar.
4. Posar a un recipient apte pel forn quatre branques de romaní i a damunt posar-hi la cuixa.
5. Tirar aigua al recipient fins que cobreixi meitat de la cuixa.
6. Enfornar durant 90 minuts a 180 graus. Donar la volta a la cuixa a la meitat de la cocció.
7. Quan cuixa estigui quasi cuita, untar-la amb mel i tornar-la a enfornar durant 15 minuts a 200 graus.
8. Passat aquest temps, abocar 250 ml de nata líquida sobre la cuixa i enfornar durant 15 minuts més.

PUBLICITAT

Patates especials:

La preparació de les patates es pot fer durant el temps de cocció de la cuixa de mè.

1. Pelar i tallar en llesques 1/2 kg de patates.
2. Pelar i tallar en juliana 1 kg de ceba.
3. Capolar petit un manat de julivert.
4. Capolar mitja cabeça d’alls
5. Mesclar 250 g de galleta picada amb l’all, el julivert i una mica de sal
6. Fregir les patates i reservar-les.
7. Fregir la ceba fins que quedi morta. Afegir un polsim de canyella en pols i sal mentre s’acaba de coure. Reservar.
8. A un recipient col·locar diverses capes de patata, ceba i galleta picada en el següent ordre: patates fregides, ceba fregida i mescla de galleta picada i julivert.
9. Enfornar a 200 graus durant 20 minuts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT