CRÒNIQUES ESPORTIVES: TENNIS, RUGBY I ATLETISME

561
Marta Vicenç supera l’objectiu de debutar als tornejos ITF de Palmanova.
Marta Vicenç supera l’objectiu de debutar als tornejos ITF de Palmanova.

Dimecres i més cròniques dels esportistes pollencins.
Marta Vicenç debuta al tennis professional
L’esportista pollencina d’Eu Moll Tennis Club, Marta Vicenç, debuta al tennis professional en dos tornejos de la ITF femenins, la primera categoria de tornejos professionals, que es disputaren a les pistes del Guillermo Vilas Tennis Academy de Palmanova, entre el 15 i el 22 de febrer. A cada un d’aquests tornejos, es repartiren 10.000 euros en premis a cadascun.
Després d’haver jugat en diverses ocasions als tronejos ITG, sense aconeguir classificar-se per al quadre final, Marta Vicenç, de 16 anys, a Palmanova, va poder classificar-se per al quadre final tant en la modalitat d’individuals com de dobles.
Al primer torneig debutà al quadre de dobles, formant parella amb la seva companya d’entrenaments Rosa Vicens. No pogueren passar de la primera ronda. Al segon torneig, la mateixa parella repetí experiència i encara que tampoc passaren de la primera ronda, evidenciaren una gran millora i una bona compenetració.
Al segon torneig, dia 23 de febrer, Marta Vicenç aconseguí el seu objectiu de debutar al quadre principal individual. Ho va fer contra una difícil oponent, la jugadora colombiana Yuliana Lizarazo, que fa uns mesos ocupava el lloc 356 del rànquing mundial. Fou un partit intens, sobretot al primer set en el qual la jugadora pollencina tingué opcions de victòria, però que acabà perdent per 6-4. Al segon set, no pogué fer res contra l’experiència de la seva contrincant i acabà perdent per 6-1. Així i tot pogué demostrar el seu bon nivell de tennis.
En definitiva, Marta Vicens, la jugadora pollencina d’Eu Moll Tennis Club, pujà un esglaó més en la seva trajectòria esportiva. Una bona experiència que li ha de servir per millorar.

En rugby, jornada molt dura i disputada de les Corsaris RFC
La penúltima jornada de la Lliga de Rugby Sènior Femení, celebrada el passat 6 de març al camp de futbol del Port de Pollença, va ser molt dura i disputada per part de tots els equips. Tot i amb això, les Corsaris RFC aconseguiren fer-se amb el segon lloc, per darrera de les jugadores del Toro RC i per davant de les de Shamrock RC.
L’equip de rugby femení del Toro RC lidera la classificació general, mentre que les al•lotes del Bahia ocupen el segon lloc de la general.
Pel que fa a les jugadores de rugby femení del Port de Pollença, treballen molt dur per donar-se a conèixer cada vegada més i, des d’aquí, volen animar les al•lotes del municipi a provar la pràctica d’aquest meravellós esport.

Excel·lents actuacions dels atletes pollencins a la Mancor Extrem
Molts atletes pollencins, de diferents clubs com Secció de Muntanya, Món d’Aventura i Grup Correm, participaren a la XIV Cursa de Muntanya Mancor Extrem que se celebrà diumenge 13 de març, i alguns d’ells feren excel•lents actuacions. Aquest és el cas d’Hamal Villar, de Món d’Aventura, que va fer setè de la general i cinquè de la categoria M30; Jaume Vilanova, de Ferrer Hotels Running, que va fer novè de la general i tercer de la categoria M40; Pep Frontera Vives, de la Secció de Muntanya, que va fer quinzè de la general i vuitè de la categoria M40; Antoni Bisanyes Amer que va fer vint-i-unè de la general i dotzè de la categoria M40, i Pep Marquet Cerdà que va fer vint-i-unè de la general i setzè de la categoria M30.
La Mancor Extrem és una cursa de muntanya de 30 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.838 metres que transcorre per les finques de Tossals Verds, puig de Massanella i els Rafals, totes elles incloses dins la serra de Tramuntana, que és patrimoni de la UNESCO i, per tatn, que està sotmesa a una reglamentació especial.
Es tracta d’una cursa molt tècnica i amb molta dificultat, ja que hi ha molt racons de pedra i bastant de desnivell.

Finalment, hi haurà Cursa del Tomir
Elitechip va obrir dilluns 14 de març, les inscripcions per a la Cursa del Tomir que, finalment, es farà tal i com estava previst el proper 27 de març i que, en aquesta ocasió, la Secció de Muntanya, organitzadora de l’esdeveniment, dedica a les dones.
Com és costum, la Cursa del Tomir començarà a les 8 hores, del diumenge 27 de març, des del Claustre de Sant Domingo, encara que la sortida real serà a dos quilòmetres de la línia de sortida (que també serà la de meta, en acabar), des del pont de can Cusset.
Organitzada per la Secció de Muntanya del Club Pollença, la Cursa del Tomir és tot un clàssic en el calendari de curses de muntanya com a prova puntuable de la Copa Balear de carreres de muntanya. De fet, en són co-organitzadors, de la prova, la Federació de Muntanya i Escalada, i de l’ajuntament de Pollença. És més compten amb el suport i el patrocini de nombroses entitats locals i de fora de Pollença.
Al llarg del recorregut de la Cursa del Tomir de 2016, hi haurà avituallaments sòlids al coll de Miner, al coll del Pedregaret, a Son Amer i a Fartàritx, així com al punt de sortida i de meta. A més a més, per a un correcte desenvolupament de la cursa, hi haurà més de 100 voluntaris repartits al llarg de l’itinerari de la marató de muntanya.
És més, a l’avituallament de Binifaldó en direcció al cim del Tomir, hi haurà un tall de pas a les 13’30 hores. O sigui aquells atletes que arribin a aquest punt més tard de l’hora fixada, hauran de lliurar el dorsal i estaran desclassificats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT