COVID-19, CAP POSITIU I TAMPOC CAP ALTA

255

Des del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero informa que, a dia d’ahir, no es va diagnosticar cap nou positiu ni tampoc es va donar cap alta. Per tant, al municipi de Pollença, continua havent 11 casos actius de coronavirus.

Pel que fa als pacients pollencins hospitalitzats dels quals el Centre de Salut en fa seguiment, la Doctora Valero comenta que evolucionen bé.

Tests ràpids per a les illes Balears

El Ministeri de Sanitat va enviar a les illes Balears 19.200 tests ràpids de detecció d’anticossos per diagnosticar la covid-19. Aquests tests se sumen als 10.500 que va comprar el Govern de les illes Balears que es distribueixen pels hospitals. A més a més, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, va anunciar ahir 1 d’octubre que s’havien comanat 60.000 unitats més que arribaran al llarg dels propers dies i setmanes.

L’objectiu dels tests ràpids és arribar a un major nombre de població diagnosticada. En aquest sentit, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, va posar de manifest la intenció de fer proves, tant tests ràpids com PCR, al major nombre de persones possibles i va assegurar que més endavant, i en funció del material disponible, aquestes proves es faran d’una manera “molt més generalitzada”, la qual cosa servirà també per saber quina població està immunitzada.

PUBLICITAT

El Ministeri recorda que la PCR és la tècnica diagnòstica de referència, però que els tests ràpids -amb fiabilitat estudiada en el Centre Nacional de Microbiologia- serveixen de complement, perquè si el test ràpid és positiu, es confirma diagnòstic i s’evita fer la PCR.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT