COVID-19 A POLLENÇA, LA SITUACIÓ ES MANTÉ

615

Des del Centre de Salut de Pollença informen que, durant el dia d’ahir, no es va detectar cap nou cas de covid-19 ni tampoc es va donar cap alta. Per tant, al municipi de Pollença, la situació es manté en 23 casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Baixa incidència, però risc alt

Les illes Balears són la tercera comunitat autònoma amb menor incidència acumulada de covid-19 durant els darrers 14 dies, segons la informació publicada pel ministeri de Sanitat. Això no obstant, convé no baixar la guàrdia, sinó més aviat extremar les mesures de seguretat (mans netes, mascaretes i distància de seguretat) i complir les normes sanitàries en reunions socials i familiars.

Per scada 100.000 habitants, a les Illes hi ha 137’63 casos diagnosticats de coronavirus. Per davant només de Canàries i el País valencià, amb una incidència acumulada de 81’13 i 132’30 casos respectivament.

La mitjana nacional és de 332’60 casos per cada 100.000 habitants, essent Navarra la comunitat amb una major incidència acumulada amb 1.021’68 casos per cada 100.000 habitants.

PUBLICITAT

Les dades de les illes Balears, tanmateix, no es poden llegir amb optimisme, ja que ahir mateix, dimecres 21 de novembre, es va batre un nou rècord en diagnosticar-se 170 nous contagis de covid-19 en 24 hores, motiu pel qual es tem que la situació crítica de la Península es pugui traslladar aquí.

De fet, el metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Púlica, el pollencí Joan Carles March, adverteix en un diari autonòmic que “els ingressos pugen a Mallorca” i “la mortalitat ha pujat, per tant, hem d’anar alerta”

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT