COVID-19: 1 NOU POSITIU I 2 ALTES

448

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, Alejandra Valero, informa que ahir es va diagnosticar un nou cas d’infecció per SARS-CoV2 i dues altes, de manera que, en aquests moments, el nombre de casos actius al municipi de Pollença és de 16 persones.

La situació a l’Estat esapanyol és preocupant

L’augment de casos de covid-19 és generalitzat a tot Europa, però en alguns llocs de l’Estat espanyol la situació és pitjor que durant el pic de març. En aquest sentit, la comissària de Salut, Stella Kyriakides, apuntava que “ens preocupa profundament i significa, sent molt clars, que les mesures de control no han estat prou efectives, que no s’han aplicat o que no s’han seguit correctament”.

Per tant, “tots els estats han de desplegar mesures immediatament davant del primer signe de nous rebrots”, va insistir Kyriakides, que també va repetir diverses vegades la importància d’evitar un segon confinament general per les coseqüències que tendria, no només en l’àmbit econòmic, sinó també per a la salut mental de les persones i, en particular, dels col·lectius vulnerables i dels nens. Per això, la Comissió reclama intensificar el rastreig de contactes, assegurar la capacitat de les UCI i millorar la comunicació amb la ciutadania, sobretot amb els més joves, la franja d’edat on es concentren la majoria de contagis. 

Per la seva banda, la directora del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Andrea Ammon, va situar l’Estat espanyol entre els països europeus que, en aquesta segona onada, treuen més mala nota per contra de Bèlgica, Alemanya, Itàlia o Finlàndia, on aconsegueixen mantenir-se amb un risc baix de contagi. Mentre que, en aquests països, hi ha un percentatge reduït de casos individuals d’edat avançada i el sistema sanitari no està sota una pressió excessiva, a l’Estat espanyol com a Bulgària, Croàcia, la República Txeca, Hongria, Malta i Romania, la situació és “preocupant”, perquè s’observa un augment de les ràtios de mortalidat, dels contagis en edat avançada, d’hospitalitzacions i casos greus cosa que es tradueix en el col·lapse o possible col·lapse del sistema sanitari.

PUBLICITAT

Tot plegat, ara més que mai convé recordar la importància del rentat de mans, sovint i sempre amb aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; complir amb la distància física i usar mascareta, però sobretot evitar reunions de persones que faciliten el relaxament de les mesures per evitar contagis de coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT