CORREM: DE GRUP DE FACEBOOK A ASSOCIACIÓ

739
Volta-al-Puig-Roig-Grup-correm-467

Ma. Magdalena Tortella

El grup Correm va sorgir ara fa dos anys com un grup de Facebook, pensat com a plataforma per a unir tots els amants de l’esport a l’aire lliure. La idea era que el grup servís com a punt de trobada per a “anar a fer una volteta acompanyat”, diuen els seus impulsors. Els mateixos, afegeixen que “la iniciativa fou d’un grup molt reduït d’amics que van començar a quedar per anar a córrer junts i preparar la Trail Mallorca Serra de Tramuntana. Però clar, avui en dia tothom coneix l’abast que tenen les xarxes socials, en aquest cas Facebook, i poc a poc la gent ha anat coneixent el grup i animant-se a venir a córrer amb nosaltres”. D’aquesta manera, el grup ha passat de ser una plataforma virtual a una associació recentment constituïda.

El running, és a dir, anar a córrer, és l’activitat principal del grup, però si algun aficionat vol anar a caminar, fer excursions, o practicar altres modalitats, com per exemple el NòrdicWalking, només ho ha de publicar al mur del grup Correm i esperar a què algú s’animi a acompanyar-lo. El procediment per participar del grup és molt senzill, només cal fer-se membre del grup de Facebook i publicar la ruta que es vol fer. A partir d’aquí, la gent que hi estigui interessada o bé deixa un comentari o un “M’agrada” per quedar d’acord.

Des de que començà, les visites a la pàgina de Facebook no han deixat d’incrementar. Així doncs, en aquests moments, son 310 membres. Des del grup puntualitzen que “això no vol dir que tots vagin per tot, ni que tots vagin a córrer, però el fet que el grup creixi cada dia, i que la gent s’interessi per practicar esport, i fer-ho conjuntament, ens anima molt a seguir endavant i millorar el grup” explica Miquel Llompart, un dels impulsors.
Davant l’increment de membres, ara fa dues setmanes que el grup es va constituir com a Associació Sense Ànim de Lucre. “Es va prendre aquesta decisió més que res per tenir una base legal sobre la qual fer feina i tenir una assegurança en cas d’accident. Per altra banda, essent una associació, podem organitzar xerrades, curses i altres activitats”, puntualitza Llompart.

PUBLICITAT

De fet, el passat 9 de gener, va tenir lloc al Club Pollença la primera xerrada organitzada per aquesta nova Associació. La xerrada, sobre “Entrenament i prevenció de lesions per carreres de llarga distància”, va estar a càrrec de Jaume Cabot i Toni Bibiloni, i va omplir la sala del Club. Per això, des de Correm, no dubten en repetir, i han programat una nova xerrada pel pròxim 20 de febrer. En aquesta ocasió, serà l’atleta pollencina, Àngels Llobera, qui oferirà la conferència, a partir de les seves experiències a diversos campionats arreu d’Espanya. També hi participarà Miquel Capó, corredor professional que viatjat a les millors curses món aconseguint també uns grans resultats.

Malgrat haver-se constituït com a Associació, des de Correm volen deixar clar que “seguirem amb la mateixa dinàmica de sempre, sense que ningú tingui més protagonisme que altres. La junta directiva existeix perquè és un requisit per formar una associació però les persones més importants som totes aquelles que formem el grup. Seguirem funcionant a través de Facebook i totes les persones interessades en proposar una activitat estan més que convidades”.

Per a fer-se socis de Correm es pot contactar amb la Plataforma a través del correu electrònic grupcorrem@outlook.es o bé a través de Facebook, Correm, des d’on s’organitzen totes les activitats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT