VINT-I-CINC CASOS ACTIUS A POLLENÇA

1049

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que durant el passat cap de setmana es diagnosticaren sis nous positius per coronavirus i es donaran tres altes. Per tant, el nombre de casos actius se situa en 25 persones.

Restriccions i rècords

Durant el dia d’ahir, la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, va anunciar noves restricciós per l’augment dels casos de coronavirus. A partir d’avui, Mallorca passa a nivell 4, o sigui d’alt risc de contagi.

Coincidint amb l’anunci, les illes Balears registren rècords de contagis en dos dies consecutius durant els quals s’han superat els cinc mil casos actius de coronavirus.

És més, segons les darreres dades del ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya, les Illes Balears són la comunitat autònoma amb la incidència acumulada de coronavirus més alta de l’Estat.

PUBLICITAT

Indidència acumulada

Durant els darrers 14 dies, a les Balears s’ha arribat als 280,13 casos per 100.000 habitants. La incidència acumulada a set dies és de 151,64 casos. Els índexs més alts de tot l’Estat.

Les xifres a Mallorca encara són pitjors amb una incidència a 14 dies de 336 contagis per 100.000 persones, i de 196 a 7 dies.

Durant el dia d’ahir, la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears informava que, durant les darreres 24 hores, s’havien detectat 210 contagis nous de coronavirus. Així mateix, cal dir que no es va registrar cap mort més a les Balears amb la qual cosa la xifra de defuncions es manté en 430. Els contagis actius arriben aquest dilluns a 5.288, amb la qual cosa s’assoleix un nou rècord en superar per segon dia els 5.000 casos amb infecció activa per SARS-CoV-2. Des de l’inici de la pandèmia, Salut ha notificat al Ministeri 27.890 contagis.

Balanç covid-19 a les illes Balears

Dels 210 contagis detectats ahir, 207 eren a Mallorca i els altres tres a Eivissa. La Conselleria va informar que el darrer dia s’havien fet 2.592 proves diagnòstiques –entre PCR i tests ràpids– i la taxa de positivitat se situa en un 8,1 per cent.

Pel que fa a les hospitalitzacions, cal destacar que continuen augmentant els pacients a l’UCI: aquest dilluns n’hi havia 53, dos més que diumenge. A planta també s’incrementaren, amb 227 persones hospitalitzades, 19 més que el diumenge. Els hospitals de les Illes han donat una alta més i l’Atenció Primària, 98. Quant als casos entre els professionals de l’IB-Salut, continuen amb contagi actiu 102 professionals i 249 estan en vigilància per contacte estret.

A les residències de gent gran, també continuen augmentant els contagis. En total, hi ha 68 professionals i 100 usuaris infectats, i, d’aquests darrers, 77 estan hospitalitzats, ja sigui per motius mèdics o per poder fer l’aïllament de manera correcta. No s’ha notificat cap defunció en aquests centres i, per tant, el total de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia és de 197 ancians.

Cal apuntar que la residència Sèniors del Port de Pollença, és un dels centres afectats per un brot de coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT