CORONAVIRUS: TRES NOUS POSITIUS I UNA ALTA

1242

Des del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero informa que durant el dia d’ahir, al municipi de Pollença, es detectaren tres nous positius per coronavirus i es va donar una alta. Per tant, al municipi, hi ha 54 de casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Segons les dades de la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears, el nombre de casos actius entre les persones empadronades al municipi de Pollença se situa a les 71 persones.

Pfizer i Biontech anuncien una vacuna eficaç

Aquest dilluns 9 de novembre, les farmacèutiques Pfizer i Biontech anunciaren que la seva vacuna contra la covid-19 té una eficàcia de més del 90 per cent en els assajos clínics a gran escala. Mentre aquestes proves en humans continuen el seu curs, els resultats preliminars indiquen que la vacuna protegeix de la covid-19 en la majoria dels casos set dies després de la segona dosi. Pfizer i Biontech esperen demostrar la seguretat de la vacuna durant la tercera setmana de novembre. Si constaten que no té riscos per a la salut, llavors demanaran l’autorització dels reguladors per comercialitzar la vacuna de manera urgent.

Segons Pfizer i Biontech, un comitè independent ha conclòs que la seva vacuna és efectiva en un 90 per cent dels casos 28 dies després de l’inici de la vacunació, que consisteix en dues dosis. Tot això, recorden que el percentatge podria canviar un cop finalitzin els assajos clínics.

PUBLICITAT

Per ara, aquest comitè independent no hauria detectat cap “problema greu de seguretat” de la vacuna, segons afirma el comunicat de les farmacèutiques. De fet, encara està per avaluar, si la vacuna suposa algun risc per a la salut.

Pfizer i Biontech van començar a finals de juliol els assajos a gran escala en humans, on ja participen més de 43.000 persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT