CORONAVIRUS A POLLENÇA: DOS POSITIUS MÉS, CAP ALTA

646

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero acaba d’informar que ahir es detectaren dos nous positius per SARS-CoV-2 al municipi i no es va donar cap alta. Per tant, el nombre de casos positius s’eleva a 17.

Durant la darrera setmana, al municipi de Pollença, s’ha passat de 3 casos actius a 17, un augment que coincideix en l’augment de casos arreu de Mallorca i també d’Europa.

Des del 21 de setembre fins al passat divendres 9 d’octubre, el nombre de casos actius al municipi havia anat disminuint. A partir del llarg cap de setmana del 12 d’octubre, però, la situació s’ha capgirat.

Escola i coronavirus

Fa un mes que va començar el curs escolar 2020/21 i, a pesar de la pandèmia del coronavirus, les classes es desenvolupen amb normalitat sense que els centres educatius siguin un focus de contagi ni de transmissió del viurs.

PUBLICITAT

En un mes de classes, la incidència diària s’ha reduït la meitat. A més, els estudis de contactes estrets donen negatiu en gairebé el 80 per cent, el que indica que els contagis es produeixen sobretot a fora dels centres educatius.

Així ho varen posar de manifest el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, que, ahir, valoraren la situació als centres educatius de Balears. A la roda de premsa, també hi assistiren el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font.

Per altra banda, també senyalaren que els protocols que apliquen els centres funcionen ,i per tant, s’han de mantenir per garantir la seguretat de professorat i alumnat. En aquest sentit, els dos consellers han destacat l’intens treball dels equips directius i de professorat durant els darrers mesos i el treball coordinat entre Salut i Educació, amb participació de la comunitat educativa. També destacaren la sensibilització de l’alumnat i la contribució i participació de les famílies en aplicar les mesures de seguretat establertes.

Dades acumulades fins dia 9 d’octubre: 545 alumnes han donat positiu (0,3% del total), 59 professors (0,3%), i fins ara hi ha hagut un total de 142 grups en quarantena  (1,7%), dels quals la darrera setmana n’hi ha 27 d’actius. De moment no s’ha hagut de tancar cap centre educatiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT