CORONAVIRUS A POLLENÇA: 10 POSITIUS, 9 ALTES

923

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, informa que, ahir dimarts 6 de juliol, es varen diagnosticar 10 nous positius de coronavirus i es donaren 9 altes. Per tant, en aquests moments, hi ha 47 persones amb infecció per SARS-CoV-2 al municipi de Pollença.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Des que divendres es varen disparar els casos de covid-19, al Centre de Salut, es fan entre 40 i 50 proves PCR diàries.

Recordatori: consulta telefònica

Les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, en cap cas, han d’anar al Centre de Salut, sinó que han de telefonar abans al 971532301 o al 971533041. També poden telefonar a Cita Prèvia que, aquests dies, s’ha obert per atendre possibles casos de covid-19.

PUBLICITAT

Aquells que són contactes amb positius per SARS-CoV-2 s’han d’aïllar i esperar que, des de la Central Covid, es posin en contacte amb ells per fer-los la prova diagnòstica pertinent.

Aquesta és la manera de protegir els altres pacients i també els professionals.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 25 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 36 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 150’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 216’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 696 casos de coronavirus i 18 defuncions.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT