CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, MÚSICA I TEATRE

44

Aquest cap de setmana està marcat per dues dates senyalades: el 22 de novembre, Santa Cecília, i el 25 de novembre, Dia mundial contra la violència masclista.

Divendres 24 de novembre

  • A les 18 hores, al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya, els alumnes finalistes del Concurs d’interpretació de l’Escola de Música oferiran un concert amb el qual tancaran la setmana d’actes amb motiu de Santa Cecília.
  • A les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà un acte de “cecilià” que durarà 25 minuts durant els quals es farà una breu presentació, una ofrena floral a les plaques dedicades als músics violinistes i directors del Festival, Philip Newman i Eugen Prokopp, i s’interpretarà “Himne dels cantaires pollencins” (veus i Banda de Música), “A l’àguila marina” de Guiraud; Himne del mateix autor al Puig (música de Torres Tries), acabant amb “Himne a Mallorca” d’Antoni Pol -Bernat Cifre. I obsequi de caramels de part de les Persones Majors de Colonya.
  • A les 20’30 hores, a l’església del Port de Pollença, hi haurà el primer concert de la temporada 2017 de l’Alternatilla Jazz Festival. Anirà a càrrec del Toni Miranda Quartet qui oferirà un recorregut a través d’algunes de les peces més representatives del jazz des dels seus orígens. L’entrada a aquest concert és gratuïta.

Dissabte 25 de novembre

Avui és el Dia internacional contra la violència masclista, una data que, a Pollença, se celebrarà amb tot un dia dedicat a reflexionar sobre la igualtat i la no violència.
Totes les activitats es faran al Club Pollença i hi haurà servei de ludoteca per facilitar l’assistència a famílies amb infants interessades en assistir als actes. Entre les 10’30 i les 13’30 hores, hi haurà una conferència taller sobre “Eduquem amb igualtat” a càrrec de Margarita París.

  • A les 17 hores, hi haurà contacontes per a la igualtat a càrrec de Maria Ángeles Casella que explicarà El llaç rosa, un conte per a infants de totes les edats.
  • A les 18 hores, Teresa Ferrer pronunciarà la conferència “Les dones tenim raons per estar dels nervis”.
  • I les 20’30 hores, hi haurà teatre 4DONES, quATREvides a càrrec de la companyia TeatrEROS.
    Totes les activitats són gratuïtes. Al final, hi haurà un refresc per a tots els assistents.

4DONES, quATREvides

4DONES, quATREvides és una obra de petit format que recull quatre monòlegs creats i dirigits per la pollencina Francesca Palou. Tres dels quatre monòlegs s’estrenaran aquest 25 de novembre, mentre que el quart ja havia estat inclòs en una representació anterior dels mateixos TeatrEROS a Pollença.
Elaborats durant anys, tots els monòlegs tenen un caire compromès i clarament posicionat cap a la defensa dels drets de les dones, de la llibertat i de la igualtat de gènere; cosa que els fa més necessaris que mai, després de la gran quantitat de dones assassinades aquest 2017.
Lluny de l’estil habitual dels TeatrEROS, 4DONES, quATREvides no és una obra de caire còmic, encara que hi hagi un farciment d’ironia i picades d’ull per cercar la complicitat del públic.
Cada un dels quatre monòlegs que conformen aquest 4DONES, quATREvides està representat per una actriu. Tots ells són en prosa i estan treballats en estils totalment diferents. A l’hora exemplifiquen sentiments, pensaments, emocions, vivències… de quatre dones de diferents èpoques. Hi ha moments de gran emotivitat que, en conjunt, suposa una crida a la lluita quotidiana i a no defallir en la defensa dels drets de les dones.

Circ Bover, Vincles

  • A les 11’30 hores, a la plaça de ca les Monnares, el Circ Bover oferirà el bellíssim espectacle Vincles; obra d’art majúscula amb la qual el Circ Bover ja va sorprendre el públic pollencí l’any passat per la Fira.

Creat amb motiu dels primers deu anys del Circ Bover, la companyia va crear Vincles, un treball que recull la màgia del circ i la bona feina dels actors que donen vida a aquests Vincles excepcionals, de qualitat extraordinària i per exquisida delicadesa d’una obra que construïda a partir d’un element tan senzill com unes canyes de bambú.
Vincles és música, moviment i, sobretot, connexió amb el públic que experimenta sensacions i emocions difícils d’explicar; és allò de “la bellesa de l’home és que crea bellesa”, que deia Miquel Àngel Riera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital