CONTINUEN BAIXANT ELS CASOS DE CORONAVIRUS

758

Des del Centre de Salut, el Doctor Martí Cladera informa que ahir es va detectat un nou cas de coronavirus i es varen donar sus altes. Per tant, ara mateix al municipi de Pollença, hi ha 27 casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Vacuna en tres etapes

El Consell de Ministres d’ahir va aprovar l’estratègia de vacunació a l’Estat espanyol, una vacuna que es durà a terme en tres etapes. A més a més, serà “gratuïta” i voluntària.

A la primera etapa, es vacunarà residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de gent gran i de persones amb discapacitat, així com també personal sanitari i persones dependents no institucionalitzades. Aquesta etapa començarà aquest mes de gener de 2021 i s’allargarà fins al mes de març. Durant aquesta primera etapa, es preveu administrar el vaccí a uns 2,5 milions de persones de l’Estat espanyol.

L’estratègia de vacunació contra el coronavirus estableix 18 grups poblacionals prioritaris en funció de la mortalitat, l’exposició a la malaltia, l’impacte socioeconòmic i la transmissió de la malaltia. Fet i fet, des de març fins a juny, es durà a terme la segona etapa de vacunació, i a partir del juny, s’iniciarà la tercera etapa durant la qual es cobriran tots els grups prioritaris.

PUBLICITAT

Així ho va explicar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres. A més a més, Illa va avançar que la vacuna serà “gratuïta” i, en principi, no obligatòria. Ara bé, “hi haurà dosis per vacunar al 100% de la població”, va assegurar Illa, qui remarcà que l’estratègia de vacunació és un “document viu” que s’anirà actualitzant.

La Unió Europea té acords de compra anticipada amb sis farmacèutiques. Aquest dimarts se n’ha anunciat un més, amb Moderna per adquirir 160 milions de dosis. L’estratègia de vacunació serà flexible i s’anirà adaptant en funció de quin tipus de vacuna arribi primer. Això pot fer variar quins col·lectius prioritaris són vacunats en primer lloc.

Tampoc està tancada la quantitat de vacunes que rebrà cada autonomia. El Ministeri de Sanitat també adverteix que caldrà mantenir les mesures de distància social i l’ús de mascareta durant un temps, ja que es vacunarà la població de forma progressiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT