CONTINUEN BAIXANT ELS CASOS ACTIUS DE COVID-19 A POLLENÇA

1144

Avui 18 d’agost, els casos actius de Covid-19 a Pollença són 14. Segons el coordinador del PAC, avui s’han notificat 3 tres nous positius i 4 altes (dues avui i dues ahir horabaixa)., el que deixà el balanç en un cas menys.

Noves mesures de seguretat sanitària

Avui han entrat en vigor les noves mesures restrictives que les comunitats autònomes varen acordar al si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per tal de frenar la propagació de la COVID-19. Aquí us deixam el resum de les mesures que ha fet el Govern de les Illes Balears:

CRIBATGE

Es continuaran fent PCR a poblacions de risc i potencialment exposades (residències, barris amb transmissió comunitària, centres educatius, edificis afectats…).

VISITES A RESIDÈNCIES

Les visites seran d’una persona per resident, amb cita acordada prèviament i una durada màxima d’una hora al dia, excepte en el cas de persones en procés de final de vida. No es permeten les sortides als residents grans, en situació de dependència o amb altres factors de risc.

PUBLICITAT

OCI NOCTURN I SIMILARS

Es prohibeix l’obertura de sales de festa, discoteques, cafès concert, bars de copes, boat parties i similars.

RESTAURANTS I BARS CAFETERIA

Les taules han d’estar separades per 1,5 metres amb grups d’un màxim de deu persones. Els locals han de tancar, com a màxim, a la 1.00 h i no poden admetre nous clients després de les 00.00 h.

El consum a la barra a bars i cafeteries serà permès només fins a les 22.00 h i s’ha de garantir una distància d’1,5 metres. A les terrasses, sense límit d’ocupació, s’hi ha de mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre les taules, i no hi pot haver més de deu persones per grup.

ESDEVENIMENTS MULTITUDINARIS

La Direcció General de Salut Pública n’ha d’avaluar el risc. L’assistència màxima serà de 1.000 persones a l’exterior i de 300 en espais interiors. Quant als llocs de culte, l’assistència màxima permesa serà del 50 % de la capacitat.

SENYALITZACIÓ D’ESTABLIMENTS

Els establiments han d’exposar al públic els horaris, l’obligatorietat de la distància i de l’ús de màscara, així com la capacitat màxima (inclosos els treballadors). Els locals han d’assegurar el compliment d’aquestes mesures.

CONSUM DE TABAC

Es prohibeix el consum de tabac a la via pública o a espais a l’aire lliure si no es pot mantenir una distància de dos metres.

ESPECTACLES I ESPORTS

Es prohibeix la pràctica d’esports amb contacte. L’inici de competicions es posposa fins a l’1 d’octubre, si les condicions sanitàries ho permeten.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

També et pot interessar