CONTINUA L’ATENCIÓ DE PRODIS ALS SEUS USUARIS

276

L’Associació Pro Ajuda als Discapacitats de Pollença (Prodis), a través d’una nota de premsa, informa que, a pesar d’haver hagut d’alterar el seu funcionament per mor de la crisi del coronavirus, continua donant atenció al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, tant els usuaris que són a casa com els que viuen a l’habitatge supervisat reben les pertinents atencions.

Fa més de 25 anys que Prodis, ofereix serveis d’atenció al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual de la zona. I aquest període de confinament no és una excepció. Al Port de Pollença, s’atenen 7 persones a l’habitatge supervisat i la resta d’usuaris s’atenen via videoconferència o telefònicament.

Els usuaris de l’habitatge realitzen una programació diària amb esport, activitat lúdica i estimulació cognitiva per tal d’entretenir i alhora seguir amb les planificacions individuals fixades a l’inici de l’any amb cada un d’ells. Per això, l’equip professional estableix les màximes mesures de seguretat amb els equips de protecció individual per tal de no dur des de l’exterior el virus.

Dues vegades a la setmana,  els usuaris de Prodis realitzen una videoconferència amb els seus companys, durant la qual es proposen activitats per fer en família i per fer al moment de la videotrucada a fi d’interactuar amb tots.

PUBLICITAT

Per als usuaris que no disposen de noves tecnologies, es realitza un seguiment telefònic, proposant també activitats i pautes, perquè aquest confinament passi de la manera més ràpida possible.

En quan al servei d’inserció laboral, tampoc ha aparcat la seva activitat. Segueix establint contactes amb empreses per tal d’augmentar la integració del col·lectiu dins el món laboral i donant continuïtat als projectes, com  l’actual subvenció del Consell sobre Integració Sociolaboral de la persona amb Discapacitat. La feina es realitza telemàticament, però seguim lluitant per el col·lectiu.

Els usuaris de Prodis presenten un perfil molt heterogeni, ja que poden formar part de l’associació a partir dels 18 anys. Així coincideixen persones joves i molt actives amb persones adultes que requereixen d’activitats més assossegades. A més a més, s’han de tenir en compte les capacitats i limitacions de cada un. Per tant, la feina és força complexa a l’hora d’atendre als usuaris, complexitat agreujada per haver de fer-ho telemàticament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT