CONCERT DE MICAH P. HINSON AL MOLL COM A PRÈVIA ALS SONS DE NIT DE 2021

172
Micah P. Hinson inaugurarà el cicle "Petjades", una prèvia dels Sons de Nit 2021, amb un concert a lesglésia del Moll.

L’1 de juliol de 2021, el Claustre de Sant Domingo acollirà el primer dels sis concerts programats dins el cicle Sons de Nit que passaran per Pollença. Aquest mes de juny, però, el texà Micah P. Hinson oferirà una prèvia dels Sons de Nit: la gira “Petjades”. Això serà el dissabte 12 de juny, a les 20 hores, a l’Església Mare de Deu del Carme.

Micah P. Hinson  

El texà Micah P. Hinson va debutar en el 2004 amb And the Gospel of  Progressy; que va esdevenir un dels discs de l’any.

Micah P. Hinson va néixer el 1981 a Memphis (Tennesse – EUA) i va créixer a Abilene (Texas – EUA). “Sota aquells cels groguents, aquest texà d’adopció es va omplir les mans  de terra i pols, de cactus i serps, de soletat i vagabunderia. Tot això, a mans plenes, és el que se li va  ficar a la gola. Per què això és el que s’escolta en la veu àrida de Micah P. Hinson: un desert ple de  sentiments”. 

No va ser fàcil la seva infància i sobretot la seva adolescència, però va trobar la música. “Cada un dels seus drames va tenir el seu poema, i amb tot allò aquest jove amb venes i veu de senyor major va conquerir a majors i joves. Amb les seves noves botes de gegant va travessar, i segueix travessant, milions de llegües”.  

PUBLICITAT

A Pollença, “escoltarem alguna de les cançons incloses en el seu nou disc, ja llest i pendent de publicar des de 2020?. Ho ha enregistrat a Itàlia amb el seu gran amic Alessandro ‘Asso’ Stefana, famós guitarrista i  productor que ha treballat amb artistes com PJ Harvey. Coses del limb pandemònic”, avancen des de l’organització.  

Aquest concert de la gira “Petjades” serà un dels 9 concerts que es faran entre Mallorca i Menorca. Cada un dels concerts estarà protagonitzat per un artista d’indiscutible reconeixement internacional, que “servirà per a fer un exercici de sensibilització i cridar l’atenció sobre la necessitat de  vigilar la nostra petjada de carboni, al mateix temps que es demostra que els bons artistes deixen empremta amb la seva petjada, i la seva de la bona”. 

Aquestes cites es faran “en horari de llum solar per a cuidar l’estalvi energètic, l’artista es mourà en vehicle elèctric i es cuidaran tots els detalls per a minimitzar els impactes negatius”, explica Fonart.

A més a més, “aquests concerts tindran caràcter gratuït per al públic, però convidant a la solidaritat, perquè l’entrada al concert es garanteix a través d’un donatiu de 5 euros que va destinada a diferents entitats i ONGs locals i a les seves campanyes de recollida d’aliments, menjadors socials… en definitiva Cultura sostenible per a contribuir a l’objectiu FAM ZERO (ODS #2)”, comenten els organitzadors. Qui estigui interessat en assisitir al concert del cicle “Petjades”, a Pollença, pot reservar l’entrada a través ticketib.com.

Fet i fet, Fonart i Sons de Nit amb el cicle “Petjades” posen les bases per vigilar la petjada ecològica de tots els esdeveniments que organitzen i complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La responsabilitat social i el compromís ambiental sempre han estat objectius essencials per a Fonart. Però aquest any, a més a més, volen definir un protocol i un pla d’acció, guiats pels  objectius de l’Agenda 2030, cercant implementar un model més sostenible. 

Sons de Nit es compromet “amb les bones pràctiques ja ineludibles per minimitzar el nostre  impacte ambiental, però també a generar un efecte social positiu, fomentar la inclusió sense desigualtats ni discriminació, i a l’estret vincle amb la comunitat local, institucions, proveïdors, artistes,  col·laboradors i, per suposat, públic”.

Per això, “convertir-nos en un esdeveniment neutre en emissions passa per vigilar des d’ara mateix la nostra petjada de carboni: la de la nostra estructura organitzativa i la de la nostra activitat. Després,  ipso facto, arribaran les accions per reduir i compensar aquesta petjada”, apunten des de Fonart. 

Judit Neddermann inaugurarà els Sons de Nit de 2021 a Pollença.

Sons de Nit a Pollença

Després d’aquesta prèvia de dia 12 de juny, Sons de Nit arrencarà a Pollença l’1 de juliol amb Judit Neddermann.

Fa un parell de setmanes, puntinformatiu.cat va avançar el cartell dels Sons de Nit’21. Des d’aquest dimarts 1 de juny, ja estan a la venda les entrades de tots els concerts d’aquesta 21a. edició.

Les entrades anticipades es poden adquirir en línia a través de fonart.com i ticketib.com 

El passat 2020, la pandèmia del coronavirus va impedir que Marina Rossell actuàs als Sons de Nit. Aquest 2021 forma part del cartell amb un concert a Pollença.

Sons de Nit 2021

Més enllà de Pollença, entre l’11 de juny i el 30 de setembre, els concerts de Sons de Nit se sentiran a diferents escenaris de Mallorca i de Menorca. El cartell d’aquesta edició de 2021 és “sever en la seva exigència de categoria musical i  rigurós en la seva voluntat d’eclecticisme i moltes dones com a protagonistes. Una vegada més el  patrimoni històric-arquitectònic serà protagonista, tant o més rellevant que el més important dels  artistes. Patis, claustres, places, segles d’història que observaran pétreament les respectives marques  en la seva pròpia història que marcaran les vetllades que acullin”.  

Pel que fa als artistes que actuaran en el marc de Sons de Nit 2021, a més de Micah P. Hinson, hi ha Daniel Loves The Sodomites (Pink Room); Joan Miquel Oliver (15  anys de “Surfistes en càmera lenta”); Alanaire, Sterlin (50 anys de Songs of Love and  Hate de Leonard Cohen), Judit Neddermann, Joana Serrat & The Great Canyoners, Marina Rossell, Los Aurora, Arlo Parks (Artista Revelació Brit Awards 2021), Omara Portuondo amb Roberto Fonseca, Andrea Motis Trio, Matthieu Saglio Quartet, Maria jaume, Las Melenas, The Prussians, Pilow Queens… i més noms encara per confirmar.

Joan Miquel Oliver oferirà un dels concerts dels Sons de Nit a Pollença.

Tornen els Vermuts Activistes

Per altra banda, Fonartist anuncia que, aquest 2021, tornen els Vermuts Activistes; diàlegs d’altura amb els peus a terra. En aquestes converses, professionals de primera linia locals i nacionals aporten la seva visió  legitimada de la realitat musical i cultural.

Alguna d’aquestes xerrades amb l’objectiu d’informar, però també que el públic participi i passi a l’acció, es farà al mateix Claustre de Sant Domingo de Pollença. El tema dels Vermuts Activistes de 2021 tenen la seva propietat essencial en el  seguiment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).  

A més de Pollença, també hi haurà Vermuts Activistes a la Seu de la FELIB, al Museu Es Baluard, al Museu de Mallorca, al Teatre Principal, al Castell de Bellver i a Can Balaguer, de Palma; al Claustre des Convent de Muro; al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor; a Sa Farinera de Ca’n Suau, de Llubí i Claustre del monester de Monti-Sion de Porreres. A més de Mallorca, també a Menorca es faran alguns Vermuts Activites a Es Racó d’en Paupa, Cala Torret, a Sant Lluís, i al Teatre Principal a Es Claustre, a Maó.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT