CONCENTRACIÓ DE REBUIG CONTRA L’ASSASSINAT DE LUCIA AL PORT DE POLLENÇA

3771
Lucia Patrascu, la dona que ahir morir assassinada al Port de Pollença. Foto Facebook.

Avui, dilluns 30 de maig, a les 20 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, el col•lectiu feminista l’Aurora ha convocat una concentració de rebuig contra l’assassinat masclista de Lucia Patrascu, la dona que ahir va morir víctima de la violència de gènere.
Lucia Patrascu, una dona romanesa de 47 anys, que residia al municipi des de l’any 2006 i feia mig any que s’havia instal·lat al Port de Pollença, va morir presumptament assassinada pel seu marit, de qui estava separada i sembla ser que volia divorciar-se. El succés va tenir lloc cap allà les 11 hores del matí d’ahir diumenge 29 de maig, quan l’home es presentà al domicili de Lucia amb una arma blanca amb les mans. En un primer moment, la dona, tot i que ferida amb un ganivet, va poder escapar cap al balcó per demanar auxili i l’home va continuar atacant-la amb el ganivet davant la mirada atònita dels veïns, que no pogueren fer res més que avisar els serveis d’emergències: policia i ambulància.
En aquell moment, un fill de la parella era al domicili i, en sentir els crits, va sortir al carrer per demanar ajuda, impotent de no poder fer res per evitar la tràgica mort de sa mare. Quan el pare va sortir al carrer, els dos homes protagonitzaren una baralla en la qual els veïns hagueren d’intervenir per separar-los.
Els primers en arribar al carrer Verge del Carme del Port, on es trobava el domicili de la víctima, foren els agents de la Policia Local de Pollença. Ben aviat s’hi personà la Policia Judicial, que inicià la investigació d’aquest cas de violència masclista en el qual el presumpte assassí esperà que arribàs la policia i s’entregà, confessant que ell havia mort la seva esposa.
L’assassinat de Lucia Patrascu va commocionar tot el municipi, on els casos de violència de gènere són una realitat i, fins i tot, en algun altre cas, hi ha hagut víctimes mortals. La brutalitat dels fets i la coincidència amb la celebració de la festa del Corpus Christi, durant la qual té lloc el tradicional ball de les Àguiles i de Sant Joan Pelós, va fer que ahir fos un dia de contrastos per a molts pollencins. De fet, des de l’ajuntament de Pollença, tot d’una que es va saber el succés, convocaren un minut de silenci en homenatge a Lucia Patrascu i de rebuig contra la violència masclista. Aquest minut de silenci es va guardar a la Sala de Plens just abans que les Àguiles i Sant Joan Pelós hi ballassin les taules.

Nueva imagen

Avui dilluns, a les 20 hores, a la plaça Miquel Capllonch, el col•lectiu l’Aurora ha convocat una concentració de rebuig contra aquest assassinat, en particular, i contra la violència masclista en general.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT