ELS COMERCIANTS DE POLLENÇA, PREOCUPATS PER L’ONADA DE ROBATORIS, ES REUNEIXEN AMB LA POLICIA LOCAL I LA GUÀRDIA CIVIL

1474
El tinent de la Guàrdia Civil, Luís Arjona, i el subinspector de la Policia Local, Pedro Cardell, amb membres de l'Associació de Comerciants de Pollença

Posar càmeres que filmen als lladres in fraganti, avisar als clients de la seva presència i denunciar a la policia semblen mesures insuficients davant l’onada de robatoris de bandes organitzades que diuen patir els membres de l’Associació de Comerciants de Pollença. Furts que es produeixen tant a l’interior dels locals com al carrer, sobretot a zones molt transitades com el Calvari o la primera línia del Port de Pollença. Segons expliquen els comerciants, ells són els que viuen més intensament el dia a dia del poble perquè són els que estan més temps a peu de carrer, i per això veuen amb preocupació com aquests lladres no només cerquen robar el gènere de les tendes, sinó que s’aprofiten de les persones majors i dels turistes despistats. Fins i tot algun comerciant conta com ha arribat a evitar robatoris que es cometien davant les seves tendes. També expliquen que a fòrums turístics ja es comença a parlar de la inseguretat del municipi, la qual cosa és molt negativa per a la imatge de cara a l’exterior.

Per tot això l’Associació de Comerciants ha creat un grup de treball que avui s’ha reunit amb membres de la Guàrdia Civil i la Policia Local per mirar de trobar solucions a aquest problema. Durant la reunió la policia ha posat de manifest la dificultat d’actuar davant aquest tipus de furts, que no usen la violència i que cerquen el descuit. La major part de les vegades, encara que s’agafi al delinqüent, no es pot demostrar la seva culpabilitat o la quantitat robada és tan petita que tot acaba en una multa insuficient. Per aquest motiu, la policia local ha volgut fer incidència sobre la importància de la prevenció i ha recomanat que des dels comerços, agències de viatges i hotels es treballi per informar els turistes de què mantenguin les pertinences a un lloc segur i a la vista.

Tot i que la reunió ha estat una primera presa de contacte on no s’ha concretat cap mesura, els comerciants han sortit satisfets davant la intenció de seguir treballant conjuntament. Entre els diferents temes que s’han posat sobre la taula, els comerciants han demanat tenir un contacte directe amb la policia a l’hora de denunciar, així com un augment de la vigilància en zones sensibles.

A més d’això, els comerciants posaran en marxa una recollida de signatures per demanar un canvi en la legislació que sigui realment dissuasiu per aquests delinqüents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT