COMENCEN LES JORNADES SOCIALS A POLLENÇA

89

Les Jornades Socials arrenquen avui, dimarts, 9 d’octubre, al Club Pollença amb una xerrada/debat sobre “Rendes mínimes, Renda bàsica universal incondicional i Carta social europea”. Organitzada per l’Associació Cap Endavant, Plataforma Garantitzem les pensions, reunirà representants de l’Associació Dignitat i Solidaritat (ADIS), Miquel Coll; del Grup Renda Bàsica de les illes Balears, Rafel Borràs, i de la Fundació Darder-Mascaró, Josep Valero. La periodista de Canal 4, Yolanda Hernández, farà de moderadora.

Aquesta serà la primera activitat d’una setmana centrada en l’activitat social municipal que culminarà diumenge, 14 d’octubre, amb una mostra d’entitats socials pollencines al Claustre de Sant Domingo. En aquesta ocasió, hi seran convidades la Fundació Aldaba i l’Associació LGTBI d’Inca Únic. Per altra banda, s’ha de destacar que, en aquesta sisena edició, les Jornades Socials de 2018 sumen una nova entitat: l’Associació d’Anglesos Residents al Nord de Mallorca (ESRA) que, d’ara endavant, organitzen aquest esdeveniment de tardor.

Les activitats emmarcades a les Jornades Socials continuaran demà, dimecres 10 d’octubre, a les 20 hores, al Club Pollença, on hi haurà una taula rodona sobre voluntariat en la qual participaran el vicepresident de Dentistas Sobre Ruedas, Jaume Mulet, i la tresorera d’ONIT, Mònica Ruiz.

PUBLICITAT

Organitzada per la Fundació Aldaba, una de les entitats convidades a les Jornades Socials de 2018, el dijous 11 d’octubre, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, el treballador social Arnau Socias parlarà sobre “La protecció de les persones en situació de vulnerabilitat social. La modificació judicial de la capacitat com a instrument de protecció”.
Arnau Social forma part de l’equip de persones que duen a terme el programa d’Acció tutelar de la Fundació Aldaba, una entitat privada i sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és generar nous serveis que redunden en el desenvolupament del sistema dels serveis socials i en el benestar dels ciutadans més desprotegits.

El programa d’Acció tutelar té com a funció fonamental vetlar pels drets, la guarda i custòdia de les persones adultes que han vist modificada la seva capacitat per sentència judicial i millorar les condicions de vida.

El dissabte 13 d’octubre, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, es projectaran dos dels curmetratges que es presentaren a la quarta edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Art Sobre Malalties (FICAE): Non è volare de Marcelo Cotugno i Bellaca de Victor Nores.

Acabada la projecció, hi haurà una taula rodona sobre “Resilència, aprendre de la malaltia” en què participaran la psicòloga i fundadora de l’Espai Psicologia i Salut (EPSAL), Sònia Justo, en representació del FICAE, ; la infermera d’Atenció Primària i membre de l’equip coordinador del programa Pacient Actiu Illes Balears, Yolanda Cáceres i la presidenta de l’Associació d’Ajujda a l’Acompanyant del Malalt de les illes Balears (ADAA), la pollencina Rosa Vives.

Finalment, el diumenge 14 d’octubre, entre les 10 i les 14 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà les Jornades Socials, un espai on les associacions participants es donaran a conèixer i atendran els dubtes d’aquells que s’hi acostin. A més a més, hi haurà activitats diverses com ara una gimcana per a infants de 6 a 12 anys que organitza l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA), un taller de sensibilització bucodental organitzada pels Dentista Sobre Ruedas o un concert de cançons populars angleses a càrrec del Cor d’ESRA.

Durant el matí del diumenge 14 d’octubre, la Banda de Música de Pollença farà una cercavila pel poble que acabarà al Claustre, on farà un breu concertet.

Més enllà d’aquestes activitats puntuals, durant tot el matí, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà venda de menjar casolà aportat per les associacions participants i de begudes aportades per l’Ajuntament. Els doblers recaptats es repartiran entre les associacions que prenen part a les Jornades Socials.

A més a més, es realitzaran tests de detecció de diabetis, es vendran productes de Comerç Just, roba de Kolute i productes fets a paper. Hi haurà tallers de corda i costura, i de reparació de joguines. Ensenyaran a fer cordella i llata. I s’exposaran els dibuixos dels alumnes de cinquè i sisè d’Educació Primària dels centres educatius del municipi procedents del concurs “Què és per a tu la solidaritat?”, convocat per l’àrea de Benestar Socials de l’ajuntament de Pollença.

Les Jornades Socials són organitzades per l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença amb la col·laboració de l’Associació de la Tercera Edat Colonya Pollença, l’Associació de Persones Majors de Pollença, l’Associació de Persones Majors del Port de Pollença, d’ONIT, de la Fundació Cors Oberts, dels Dentistas Sobre Ruedas, d’AFAMA, de PRODIS, d’ADAA, de Caritas, d’NMBC Lions, d’ESRA, d’ABAIMAR, de l’Associació Cap Endavant, del Rotary Club Pollença, de la Residència Social Sant Domingo, de l’AECC, d’ALDABA i d’UNIC. A més a més, participen en el muntatge l’Associació d’Artesans i la Banda de Musica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT