COMENÇA EL PROCÉS PER A UNA NOVA REGULACIÓ D’OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA

190

Fa 16 anys que es va aprovar l’actual ordenança d’ocupació de la via pública i segons l’equip de govern ja ha quedat desfasada. Per aquest motiu l’equip de govern en prepara una de nova. I és que la presencia, excessiva per alguns, de taules i cadires de restaurants al carrer ha estat font de polèmica cada vegada que s’acosta l’estiu. Per aquest motiu l’Ajuntament vol que la nova ordenança sigui molt més àmplia i que sigui fruit del màxim consens possible. Així, després de debatre amb diferents partits del consistori i d’haver escoltat a les associacions, s’ha redactat un esborrany de la nova regulació. Ara aquest esborrany se sotmetrà a consulta pública.

A la web de l’Ajuntament (ajpollenca.net) ja es pot llegir un primer esborrany del què serà la nova ordenança. També s’hi pot trobar un formulari on els possibles interessats tindran la oportunitat de fer propostes de manera formal, aportar idees o suggeriments. La consulta acabarà dia 10 de juliol de 2018. A partir de llavores es llegiran totes les propostes i es redactarà una versió definitiva de l’ordenança que haurà de ser aprovada pel plenari.

Inspeccions exhaustives sobre les taules i cadires als carrers que no respectin l’ordenança

D’altra banda l’Ajuntament ha anunciat que els propers dies farà inspección exhaustives per tal que es respectin les llicències concedides i que no es facin ocupacions sense autorització. Això es farà especialment a indrets amb molta pressió, com són el recentment peatonalitzat passeig Londres-Anglada Camarassa del Port de Pollença o les places del municipi on s’atorguen ocupacions. Així es procedirà a precintar i retirar les ocupacions il·legals o excessives, tant si són de locals de restauració o de comerços que treguin mercaderies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT